ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Καιρός να κρατήσετε ξανά για λίγο τις ομπρέλες – Αλλάζει από το μεσημέρι της Τρίτης (09/05/2017) το σκηνικό του καιρού – Έρχονται καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις – Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Έντονα φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» σήμερα, Τρίτη πολλές περιοχές της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την ΕΜΥ είναι οι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, οι οποίες στη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται πιθανώς από χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Δείτε ΕΔΩ το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η ΕΜΥ

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρά, από το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, που πιθανώς στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρά, από το βράδυ και από τα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που γρήγορα και από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες, με πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα ο καιρός γενικά αίθριος και από το μεσημέρι αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Τετάρτη (10/05/2017) στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.