ΚΑΙΡΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Έρχεται κακοκαιρία σε λίγες ώρες - Πού θα χτυπήσει

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Έρχεται κακοκαιρία σε λίγες ώρες - Πού θα χτυπήσει

Καιρός: Έντονηκακοκαιρία θα «χτυπήσει» σε λίγες ώρες τη χώρα - Πού και πότε θα σαρώσουν έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (06/11/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από απόψε (06/11/2017) το βράδυ. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ η κακοκαιρία αρχικά θα «χτυπήσει» στα βορειοδυτικά. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους (6-7 μποφόρ) και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

1. Αύριο, Τρίτη (07/11) τα νησιά του Ιονίου (αρχικά τα βορειότερα και σταδιακά και τα υπόλοιπα), την Ήπειρο και βαθμαία από το βράδυ τη δυτική Στερεά, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Μεθαύριο, Τετάρτη (08/11) εκτός από τις παραπάνω περιοχές ισχυρά φαινόμενα θα πλήξουν την υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το βράδυ της Τετάρτης.

Αναλυτικά, αύριο, Τρίτη, στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές από το βράδυ στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη η ορατότητα το πρωί. Οι άνεμο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 και πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις