ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Με συννεφιά και βροχές η Τετάρτη - Ο καιρός στις πληγείσες περιοχές (pics)

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Με συννεφιά και βροχές η Τετάρτη - Ο καιρός στις πληγείσες περιοχές (pics)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού | Φωτιά ΤΩΡΑ | Ειδήσεις: Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει από το απόγευμα της Δευτέρας ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές και τις χαλαζοπτώσεις - Με το βλέμμα στον ουρανό είναι οι κάτοικοι στις περιοχές που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές από τις φονικές πυρκαγιές που σαρώνουν την Αττική, καθώς και από άλλες περιοχές της Ελλάδας που πλήττονται από φωτιές - Ποιες περιοχές θα πληγούν από τα φαινόμενα και πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία - Δείτε πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Επιδείνωση του καιρού παρατηρείται από τη Δευτέρα και από τα βόρεια, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Σήμερα Τετάρτη (25-07-18)

Το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρα όλα τα ηπειρωτικά

Την Πέμπτη (26-07-18)

Α. Κατά διαστήματα και μέχρι το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια

Β. Το μεσημέρι και το απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες της εβδομάδας με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός σήμερα

Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη (26/7) με βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά στα ηπειρωτικά και πιθανόν στις Σποράδες.
Τα φαινόμενα τοπικά ενδέχεται να είναι ισχυρά.
Πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες είναι επίσης πιθανό να εκδηλωθούν σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βορειοδυτικά πελάγη μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις.
Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες στα ανοικτά βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

A SQ PROGNOSI MEGISTES ELAXISTES THERMOKRASIES

Δείτε το χάρτη των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου

Αττική

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αργά το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ στρεφόμενοι τις μεσημβρινές ώρες σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2-4 μποφόρ και στο Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2-4 μποφόρ και στο Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Δυτικοί, βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση των φαινομένων αργά τη νύχτα στα νότια.
Άνεμοι: Στα βόρεια αρχικά βόρειοι, βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα νότια μεταβλητοί 3-4 μποφόρ πρόσκαιρα από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη με τοπικούς όμβρους και πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στην Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα, γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ενημερωθείτε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη και δείτε πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στα διάφορα μέτωπα ΕΔΩ