ΚΑΙΡΟΣ

Μεγάλη προσοχή! Σε ισχύ το Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μεγάλη προσοχή! Σε ισχύ το Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός - Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Νέα σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός, από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, και από τα δυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες έχουν επεκταθεί τις τελευταίες ώρες ανατολικότερα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Από αργά το βράδυ, οι χιονοπτώσεις έχουν επεκταθεί σε ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Σήμερα, Τρίτη (18/12), η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα, θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στο νομό της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.