ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ποδαρικό με ηλιοφάνεια κάνει ο Νοέμβρης

Καιρός: Ποδαρικό με ηλιοφάνεια κάνει ο Νοέμβρης

Με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας κάνει ντεμπούτο το Σάββατο ο Νοέμβρης.

Άστατος ωστόσο θα παραμείνει στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση μέχρι και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις και πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν μέχρι και 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία θα επικρατεί ηλιοφάνεια, το πρωί και το βράδυ θα κάνει κρύο, το μεσημέρι όμως τα θερμόμετρα θα δείξουν, έως και 17 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία μέχρι 14.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά, προβλέπονται πολλές ώρες με ήλιο και ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι.

Στην Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες μόνο νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στη δυτική Πελοπόννησο έως τους 21 βαθμούς, στην ανατολική, λόγω των ενισχυμένων βοριάδων, μέχρι τους 18.

Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 7 μποφόρ.

Στην Κρήτη προβλέπεται αρκετές νεφώσεις και τοπικές βροχές. Οι βοριάδες θα πνέουν με ένταση 5 με 6 μποφόρ, τα θερμόμετρα από 13 έως 19 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα θα επικρατεί ηλιοφάνεια και θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς. Στις Κυκλάδες προβλέπονται λίγες ασθενείς βροχές και πολύς αέρας.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται, κατά τόπους νεφώσεις και, στα ανατολικότερα μικρής διάρκειας βροχές και δυνατοί βοριάδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 16 με 18 βαθμούς.

Σχετικές ειδήσεις