ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός το Πάσχα: Πού θα βρέχει και πού θα είναι για... βουτιές

Ο καιρός το Πάσχα: Πού θα βρέχει και πού θα είναι για... βουτιές

Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ένας λαμπρός ήλιος βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ενώ αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των Μετεωρολόγων για την ημέρα του Πάσχα

Με τι καιρό θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου, πού θα κάνουν Ανάσταση με ομπρέλες και με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία

Πιο αναλυτικά, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, λίγες νεφώσεις αναμένονται πρόσκαιρα, αυξημένες στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τη Μεγάλη Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά. Από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Σκόνη από την Αφρική θα κάνει την εμφάνισή της σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αραιή συννεφιά και σκόνη από την Αφρική θα κρύψει – έστω και λίγο – τον γαλάζιο ουρανό ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένονται μπόρες από το μεσημέρι και μετά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις