ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Με μίνι καύσωνα «μπαίνει» ο Αύγουστος… και μετά βροχές!

Καιρός: Με μίνι καύσωνα «μπαίνει» ο Αύγουστος… και μετά βροχές!

Η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Κυριακής 31 Ιουλίου σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας κατά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 25 έως 36 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα ανατολικά του νομού να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 22 και 35 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα την ημέρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 36 και τοπικά στην ανατολική Πελοπόννησο έως 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 30 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα (1/8/2016)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα, πρώτη μέρα του Αυγούστου και μόνο τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 και πιθανόν κατά τόπους και τους 39 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη (2/8/2016)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη και μόνο κατά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά στις υπόλοιπες όμως περιοχές θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Ο καιρός την Τετάρτη (3/8/2016)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη. Κατά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Ο καιρός την Πέμπτη (4/8/2016)

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά της μεσημβρινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα στις Σποράδες και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Παρασκευή (5/8/2016)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή (5/8/2016) και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

Σχετικές ειδήσεις