ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός σήμερα: Με αίθριο καιρό η παραμονή του Δεκαπενταύγουστου (pics)

Καιρός σήμερα: Με αίθριο καιρό η παραμονή του Δεκαπενταύγουστου (pics)

Καιρός τώρα: Βελτιωμένος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Δευτέρα (14/8), στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες -Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες τηςΕΜΥ για τις επόμενες 24 ώρες.

Αίθριος ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα. Τις θερμές ώρες της ημέρας στη Βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με προοδευτική εξασθένηση από το απόγευμα. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και κατά τόπους ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Δευτέρα 14 Αυγούστου

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος.
Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

getForecastMap31

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος.
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα.
Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πρόσκαιρα το πρωί στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

getForecastMap33

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ανατολικά. Οι άνεμοι αρχικές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και την κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στις Σποράδες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Το Δεκαπενταύγουστο, ημέρα Τρίτη (15/8) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Την Τέταρτη (16/08) και την Πέμπτη (17/08) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις