ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός τώρα: Με βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο η Τετάρτη (pics)

Καιρός τώρα: Με βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο η Τετάρτη (pics)

Καιρός σήμερα: Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα Τετάρτη (20/12) - Η πρόγνωση μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες τηςΕΜΥ για τις επόμενες 24 ώρες

Συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων το πρώτο κύμα παγωνιάς και κακοκαιρίας για τον φετινό χειμώνα που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Για σήμερα Τετάρτη, αναμένονται νεφώσεις, αρχικά στα κεντρικά και νότια και στο Βόρειο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη την χώρα.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, και στην Κρήτη.

Λίγες σποραδικες βροχές θα εκδηλωθούν στις Σποράδες και την Εύβοια. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω περιοχών.

Η ορατότητα στα ορεινά και ημιορεινά όλης της χώρας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

Αττική
Καιρός: παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια, οπού τη νύχτα πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1000 μέτρα).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

A SA XARTIS PROGNOSIS KAIROU PERIOXIS6



Θεσσαλονίκη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

A SA XARTIS PROGNOSIS KAIROU PERIOXIS7



Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Χαλκιδική, οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους ισχυρός νωρίς το πρωί και το βράδυ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που το βράδυ στα νοτιά θα αυξηθούν και είναι πιθανό τη νύχτα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Τη νύχτα πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νοτιά τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νοτιά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Κρήτη, οπού τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε πού βρέχει ΤΩΡΑ

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου

Στα βόρεια λίγες παροδικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα Ηπειρωτικά ημιορεινά.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου

Στα νότια νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στα νότια μέχρι 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα νότια. Σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρούς.

Σάββατο και Κυριακή, 23 και 24 Δεκεμβρίου

Στα νότια αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με πιθανότητα ασθενών βροχών και χιονοπτώσεων στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανόν πρόσκαιρα το Σάββατο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση την Κυριακή.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις