ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα (22/12) - Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός σήμερα (22/12) - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας και σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα παραμείνει η χώρα με βροχές και χιονοπτώσεις να σημειώνονται κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής βόρειας και νότιας χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στα βόρεια της χώρας πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά με εξασθένηση. Στα κεντρικά και νότια της χώρας βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και στα νότια θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια 8 με 9, τοπικά 10 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τοπικά ολικός στη δυτική Μακεδονία.

Στην Αττική νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινά καθώς και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Πάρνηθας (πάνω από 400-500 μέτρα). Τα φαινόμενα κατά περιόδους πιθανόν να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 μποφόρ και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 9 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 0 έως 5 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη δυτική Μακεδονία το πρωί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1 έως 5 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου το πρωί.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και πιθανόν κατά διαστήματα σε πιο πεδινές περιοχές της Ευρυτανίας.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί στα βόρεια 4 με 6, στα νότια 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 με 9, τοπικά 10 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο στην Πελοπόννησο 500 μέτρα και στις υπόλοιπες περιοχές 100-200 μέτρα) και στα νότια (στην Πελοπόννησο και τα Κύθηρα) καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα βόρεια 4 με 6, στα νότια 6 με 8 και στα Κύθηρα τοπικά 9, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6, βαθμιαία από τα δυτικά βόρειοι 7 με 8 και τη νύχτα 9 και πιθανόν στις Κυκλάδες 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα νησιά του βόρειου Αιγαίου ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά το πρωί. Οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις