ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός τώρα: Συννεφιασμένη η Τετάρτη - Δείτε πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες (pics)

Καιρός τώρα: Συννεφιασμένη η Τετάρτη - Δείτε πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες (pics)

Καιρός σήμερα: Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη (10/1) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες τηςΕΜΥ για τις επόμενες 24 ώρες

Για σήμερα, μέχρι τις απογευματινές ώρες, σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και, κυρίως το πρωί, τοπικές ομίχλες.

Ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Από αργά το απόγευμα πάντως και από τα δυτικά αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές, αρχικά στο Ιόνιο, και μέχρι το τέλος της ημέρας στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Πελοπόννησο.

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο.

Τη νύχτα προς Πέμπτη οι βροχές γρήγορα θα επηρεάσουν περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας, των Κυκλάδων, του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα την Αττική.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με που θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής το βράδυ. Περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Το βράδυ οι βροχές στα κεντρικά και νότια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες, κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι; Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τη νύχτα τοπικά ισχυρές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4-6 μποφόρ και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4-6 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καλλιάνος: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και στα πεδινά

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, διαδοχικά συστήματα κακοκαιριών θα μας προσεγγίσουν από τα δυτικά τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα, να εκδηλωθούν βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σποραδικές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook ΕΔΩ

Σχετικές ειδήσεις