ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπλάνο κόπηκε στα δύο σε αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη - Εικόνες ΣΟΚ

Αεροπλάνο κόπηκε στα δύο σε αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη - Εικόνες ΣΟΚ
AP

Συναγερμός σήμανε στο τουρκικό αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, καθώς Boeing 737-800 που εκτελούσε το δρομολόγιο Σμύρνη - Κωνσταντινούπολη βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου.

Αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Pegasus Airlines, που είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και συνετρίβη, ωστόσο δεν υπάρχουν νεκροί, έγινε γνωστό από τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας Τζαχίτ Τουρχάν.

Το αεροπλάνο κόπηκε σε δύο κομμάτια, έπειτα από την ανώμαλη προσγείωση, όπως περιέγραψε ο Τουρχάν. Σύμφωνα με τον Τουρχάν δεν υπάρχουν νεκροί μεταξύ των συνολικά 177 επιβαινόντων (171 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα). Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, 12 παιδιά επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Μια εκπρόσωπος τύπου της Pegasus Airlines επιβεβαίωσε το ατύχημα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ομάδες διάσωσης επιχειρούν στο σημείο για να απομακρύνουν τους επιβάτες.

«Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους, όπως και ένα τμήμα της κοντά στην ουρά, να έχουν κοπεί. Οι επιβάτες εκκενώνουν το αεροσκάφος, που έχει καταλήξει στο γρασίδι, δίπλα από τον διάδρομο προσγείωσης.

Νωρίτερα, στις εικόνες που μεταδίδονταν διακρινόταν ένα τμήμα του αεροσκάφους να έχει πιάσει φωτιά.

Δείτε το βίντεο από το σημείο:

Το αεροσκάφος βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληττε εκείνη την ώρα την περιοχή.

Το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen έχει κλείσει προσωρινά και όλα τα αεροσκάφη ανακατευθύνονται προς το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βαρύ πένθος για τον Σάκη Ρουβά