ΚΑΙΡΟΣ

Ιανός - Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Ακραία ύψη βροχής στην Καρδίτσα, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε

Ιανός - Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Ακραία ύψη βροχής στην Καρδίτσα, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε

«Ακραία» χαρακτήρισε τα ύψη βροχής που έπεσαν στην Καρδίτσα, ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ο κ. Λαγουβάρδος σχολιάζοντας στο Newsbomb.gr, τις εικόνες καταστροφής, αλλά και την απώλεια συμπολιτών μας που άφησε πίσω του ο «Ιανός», τόνισε πως είχαμε πάνω από 200 χιλιοστά βροχής σε λιγότερες από 12 ώρες, μία ποσότητα που χαρακτηρίζεται ως «ακραία», ενώ σε αυτά, όπως είπε, θα πρέπει να προστεθούν και ύψη βροχής ακόμη υψηλότερα σε πιο ορεινές περιοχές στις οποίες δεν γίνονται μετρήσεις. «Το άθροισμα αυτό σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι διαχειρίσιμο».

lagouvardos.jpg
Ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «το φαινόμενο είχε προβλεφθεί τόσο ως προς την έντασή του όσο και την κατεύθυνσή του». Παράλληλα σημείωσε πως «δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, έχοντας προηγουμένως προειδοποιήσει», ενώ συμπλήρωσε πως είναι σημαντικό το ότι υπήρχε λεπτομερής και επιτυχημένη πρόβλεψη, γιατί σε άλλες περιπτώσεις, όπως της Μάνδρας, δεν είχε επιτευχθεί αυτό. «Το φαινόμενο πλέον τελειώνει» είπε ο κ. Λαγουβάρδος.

Τέλος, όσον αφορά την ονοματοδοσία του φαινομένου, ο Κώστας Λαγουβάρδος, είπε πως «η ομάδα μας επιλέγει να δίνει ονόματα σε κακοκαιρίες που πιστεύουμε πως θα αποδειχθούν επικίνδυνες και εν προκειμένω επαληθευτήκαμε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυκλώνας «Ιανός»: Η φονική κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα - Δύο νεκροί σε Φάρσαλα-Καρδίτσα