ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα
meteo.gr

Καιρός: Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, εξακολουθούν να εκδηλώνονται για τέταρτη ημέρα στα νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 22/10 να εντοπίζονται στις Κυκλάδες και στο νομό Χανίων της Κρήτης. 

Στην επεξεργασμένη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί διακρίνονται οι νεφώσεις στο Αιγαίο και παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, έως τις 09:15 το πρωί.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα επιμείνουν έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 23/10.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το πρωί της Παρασκευής 23/10.

Ο καιρός την Πέμπτη

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Βοριάδες με εντάσεις έως 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο. Χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 αναμένονται τοπικές νεφώσεις, πυκνότερες στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Βόρεια και Δυτική Κρήτη όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, ενώ πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 24, στη Θεσσαλία και την Ήπειρο από 5 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Καβοντρόρο και το Μυρτώο Πέλαγος 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και στο Σαρωνικό και έως 6 μποφόρ στα ανατολικά παράκτια τμήματα και το Νότιο Ευβοϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγιος Στέφανος: Θρήνος για τον Δημήτρη Καμπανάρο - Το τελευταίο γράμμα και τα αναπάντητα ερωτήματα