ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Κίρκη: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες - Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Κακοκαιρία Κίρκη: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες - Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι
meteo.gr

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους φέρνει η κακοκαιρία «Κίρκη» – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα προκαλέσει τη νέα κακοκαιρία Κίρκη, κινείται ήδη ανατολικά και θα αρχίσει να επηρεάζει τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας μας από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Βαθμιαία, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα φαινόμενα θα επεκταθούν βορειοανατολικά και θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα εντονότερα φαινόμενα της κακοκαιρίας Κίρκη θα σημειωθούν ανήμερα της Εθνικής Επετείου (Τετάρτη 28/10), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε:

  • Πελοπόννησο,
  • Κρήτη,
  • Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής),
  • Κυκλάδες,
  • Θεσσαλία,
  • Εύβοια,
  • νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
  • και μετά το απόγευμα σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο,
  • ενώ χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Ανατολική Στερεά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Την Πέμπτη 29/10 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο, οι οποίες βαθμιαία μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, την Τετάρη οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ. Επίσης, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες.

Ο καιρός την Τρίτη

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες κυρίως στα δυτικά, μέτριοι δυτικοί άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο, τοπικές ομίχλες τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Πιο αναλυτικά:

Για την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 προβλέπονται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες κυρίως στα δυτικά και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 19 βαθμούς), 15 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 24 βαθμούς), 16 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις από τις μεσημεριανές ώρες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Γιατί κόπηκε στα δυο το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού;