ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Καταφθάνει ο ισχυρότερος καύσωνας των τελευταίων 40 ετών - Σε ετοιμότητα η κρατική μηχανή

Καιρός: Καταφθάνει ο ισχυρότερος  καύσωνας των τελευταίων 40 ετών - Σε ετοιμότητα η κρατική μηχανή
Intime News | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καιρός: Με έναν όπως όλα δείχνουν, «ιστορικό» παρατεταμένο καύσωνα θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα δοκιμάζοντας τις αντοχές των πολιτών τις επόμενες ημέρες, με την κορύφωση να αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η οποία θα κυλίσει στο «κόκκινο».

Το κύμα καύσωνα θα έχει μεγάλη διάρκεια, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας με τις θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά να φτάνουν ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος ο οποοίος τονίζει πως η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για έναν από τους ισχυρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικινδυνο καιρικό
φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το
θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης - ελάχιστης θερμοκρασίας) θα
είναι μικρό.

2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας,
εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον
μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα
ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα
παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών
ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις
περισσότερες περιοχές.

Θα δοκιμαστεί η Αττική

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της Αττικής και φυσικά όχι μόνο με τις μέγιστες θερμοκρασίες σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα να κυμαίνονται ως εξής

  • Παρασκευή : 41-42°C
  • Σάββατο : 41-42°C
  • Κυριακή : 40-41°C
  • Δευτέρα : 43-44°C
  • Τρίτη : 42-43°C
  • Τετάρτη : 42-43°C

Το φαινόμενο της θερμικής νησίδας

Η χώρα πλέον μπαίνει στο «φούρνο» καθώς η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς σε αρκετές περιοχές, με το φαινόμενο της θερμικής νησίδας να είναι αυτό που θα «εκτοξεύσει» τον υδράργυρο.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στις κλειστές ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν βοηθά η θαλάσσια αύρα και πρόκειται για τοπογραφικές λεκάνες όπου εγκλωβίζεται ο αέρας και δέχεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Στις μεγάλες αστικές περιοχές υπερθερμαίνονται τα κτίρια και η άσφαλτος δημιουργώντας έτσι το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.

Έκτακτα μέτρα σε όλη την χώρα

Τι ισχύει για για τις υπαίθριες εργασίες

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση,

Μεταξύ άλλων συστήνεται μείωση της απασχόλησης ή παύση εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους όπως είναι τα μηχανοστάσια, χυτήρια, υαλουργεία, κεραμοποιεία, ναυπηγικές εργασίες κ.λπ. μεταξύ των ωρών 12.00-16.00.

Επιπροσθέτως, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα την εγκύκλιο με τις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που δεν υποχρεούνται να προσέλθουν στις εργασίες τους για όσες ημέρες διαρκεί το κύμα καύσωνα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

  • Άτομα με χρόνια καρδιολογικά & αναπνευστικά νοσήματα
  • Καρκινοπαθείς που κάνουν θεραπεία
  • Άτομα με σοβαρά νευρολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία.
  • Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα.
  • Εγκύους

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τα μέτρα ενόψει καύσωνα:

Για την προστασία των εργαζομένων ενόψει της πολυήμερης επικράτησης υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας και την αποφυγή φαινομένων θερμικής καταπόνησης υπό συνθήκες καύσωνα, το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματεία Εργασίας καλούν τους εργοδότες να προβούν τόσο στη λήψη των απαραίτητων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όσο και σε μείωση απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00 – 16.00), όπου αυτό κριθεί, κατά περίπτωση, απαραίτητο.

Παράλληλα, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εντατικοποιεί την περίοδο αυτή τους στοχευμένους ελέγχους σε εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με την επισυναπτόμενη υπ’ αριθμ. 56738/30.07.2021 εγκύκλιο, και σε συνέχεια της από 22 Ιουνίου 2021 σχετικής εγκυκλίου (αριθ.πρωτ. 41935), με έμφαση σε υπαίθριες εργασίες (π.χ. οικοδομές, οδικά και άλλα τεχνικά έργα), σε εργασίες σε στεγασμένους χώρους όπου λόγω της φύσης των παραγωγικών διαδικασιών μπορεί να υπάρχει επί πλέον θερμική καταπόνηση από υψηλές τιμές θερμοκρασίας-υγρασίας και ακτινοβολούμενη θερμότητα (π.χ. σε χυτήρια, μεταλλουργίες, βιομηχανίες πλαστικών, μαγειρεία κ.α.), καθώς και σε χειρωνακτικές εργασίες (π.χ. μεταφορά βαρέων αντικειμένων, οικοδομικών υλικών). Σε κάθε περίπτωση, εφιστάται η προσοχή για εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (πίνακας).

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ

  • Οργάνωση του χρόνου εργασίας με προγραμματισμό διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
  • Προγραμματισμός των εργασιών που συνεπάγονται υψηλή θερμική καταπόνηση των εργαζομένων, κατά το δυνατόν, σε ώρες εκτός θερμοκρασιακών αιχμών.
  • Μείωση της απασχόλησης ή παύση εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους όπως είναι τα μηχανοστάσια, χυτήρια, υαλουργεία, κεραμοποιεία, ναυπηγικές εργασίες κ.λπ. μεταξύ των ωρών 12.00-16.00.
  • Διαμόρφωση κυλικείων, ή άλλων κατάλληλων χώρων για το χρόνο διαλείμματος. Οι χώροι αυτοί, ανάλογα με τις αντικειμενικές ανάγκες και δυνατότητες, να εξοπλίζονται με σύστημα κλιματισμού. Οι χώροι αυτοί θα επιλεγούν μετά από συνεργασία του εργοδότη και του Τεχνικού Ασφάλειας, Ιατρού Εργασίας και μελών ΕΥΑΕ και όπου δεν υπάρχουν των εκπροσώπων των εργαζομένων.
  • Παροχή πόσιμου δροσερού νερού σε θερμοκρασία 10 -15 °C.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

  • Τα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί τυχόν θερμική καταπόνηση των εργαζομένων περιλαμβάνουν:
  • Χορήγηση και χρήση κατάλληλου καλύμματος κεφαλής όπου δεν προβλέπεται χρήση κράνους προστασίας, καθώς και προστατευτικών μέσων δέρματος.
  • Διαμόρφωση / επιλογή σκιερού μέρους για διαλείμματα.
  • Διαμόρφωση / επιλογή σκιερού μέρους ή κατασκευή κατάλληλων στεγάστρων για την εκτέλεση των εργασιών, όπου αυτό είναι δυνατόν.
  • Προγραμματισμός των εργασιών έτσι ώστε οι πλέον επιβαρυμένες (π.χ. εργασίες ασφαλτόστρωσης) να γίνονται τις ώρες που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.
  • Μείωση της απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών 12.00-16.00
  • Χορήγηση πόσιμου δροσερού νερού (10-15 °C).

Πίνακας: Παράγοντες που προδιαθέτουν σε θερμικές ασθένειες/βλάβες λόγω παρατεταμένης εργασιακής έκθεσης.

Ατομικοί παράγοντες

Παράγοντες περιβάλλοντος

Παράγοντες υγείας

Φάρμακα και ουσίες

§ Απώλεια εγκλιματισμού

§ Μειωμένη σωματική (φυσική) κατάσταση

§ Υψηλός δείκτης μάζας σώματος (άνω του 30)

§ Αφυδάτωση

§ Ηλικία >60 έτη

§ Εγκυμοσύνη, γαλουχία

§ Υψηλή θερμοκρασία αέρα

§ Υψηλή υγρασία

§ Εντατική σωματική εργασία / άσκηση

§ Μειωμένη ταχύτητα αέρα

§ Βαριά / μη διαπερατά ρούχα και προστατευτικός εξοπλισμός εργασίας

§ Καρδιαγγειακές παθήσεις, διαταραχές αρτηριακής πίεσης

§ Χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις

§ Σακχαρώδης διαβήτης

§ Νεφροπάθειες

§ Χρόνιες ηπατοπάθειες

§ Νοσήματα του κεντρικού νευρικού συστήματος-ψυχικά νοσήματα

§ Αιμοσφαιρινοπάθειες (δρεπανοκυτταρική αναιμία)

§ Οξεία νόσος, όπως λοίμωξη με πυρετό ή γαστρεντερίτιδα

§ Άνοια, αλκοολισμός

§ Καρδιολογικά και αντιϋπερτασικά φάρμακα: (διουρητικά,

νιτρώδη αγγειοδιασταλτικά και αναστολείς διαύλων ιόντων Ca+, Β-αναστολείς )

§ Ορμόνες (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων)

§ Αντιεπιληπτικά, αντιψυχωσικά και νευροληπτικά φάρμακα, τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά

§ Αντισταμινικά

§ Αντιχολινεργικές ουσίες

§ Εργογονικά διεγερτικά

§ Αλκοόλ

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ διεμήνυσε ότι η Πολιτική Προστασία, η αστυνομία, η Πυροσβεστική θα είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή μέσω περιπολιών που θα γίνονται για την αποφυγή πυρκαγιών και για τον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση.

Ανοίγουν δωρεάν οργανωμένες παραλίες

Δωρεάν πρόσβαση θα προσφέρεται στο κοινό, λόγω καύσωνα, το τριήμερο (Σάββατο 31/7, Κυριακή 1/8 και Δευτέρα 2/8) στις οργανωμένες παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της Ακτής Α’ Βούλας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., και σε στενή συνεργασία με τις μισθώτριες εταιρείες της στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής που στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της ΕΤΑΔ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε οι πύλες εισόδου της Ακτής Βουλιαγμένης, την οποία διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, θα είναι ανοιχτές για το κοινό από τις 08.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. «Να σημειωθεί ότι θα εφαρμόζονται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα του ΕΟΔΥ για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού και για το λόγο αυτό κατά την είσοδο του κοινού θα τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τον επιτρεπόμενο αριθμό επισκεπτών στην Ακτή, που δεν μπορεί να υπερβεί τα 2.000 άτομα» συμπληρώνεται.

Επίσης, στη διάρκεια του τριημέρου ελεύθερη θα είναι η είσοδος για το κοινό και στις οργανωμένες παραλίες του Αστέρα Βουλιαγμένης και της Α’ Ακτής Βούλας, λαμβάνοντας υπόψη τους σχετικούς περιορισμούς ανά ακτή και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι επισκέπτες μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσέλευση τους στην κάθε οργανωμένη παραλία ξεχωριστά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η ΕΤΑΔ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τις μισθώτριες εταιρείες, Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, Απολλώνιες Ακτές Α.Ε. και Monarch Investments Μονοπρόσωπη Α.Ε. για την άμεση και θετική ανταπόκριση τους στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

«Προτρέπουμε όλους τους πολίτες λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών να ενημερωθούν έγκαιρα και να τηρούν όλες τις ειδικές οδηγίες προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες

Συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω του καύσωνα, και τους καλεί «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών».

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή σε όλη την Ελλάδα.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Οι οδηγίες της ΓΓΠΠ

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
  • Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει εξάλλου τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Η ΚΕΔΕ ζητάει από τους δήμους να τεθούν σε 24ωρη ετοιμότητα

Σε 24ωρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του καύσωνα ζητάει να τεθούν οι δήμοι, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σε επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της χώρας ο κ. Παπαστεργίου ζητάει να λειτουργούν σε 24ωρη βάση, όπου αυτό είναι αναγκαίο και εφικτό, δημοτικοί κλιματιζόμενοι χώροι όπου θα μπορούν να βρουν καταφύγιο οι πολίτες, να τηρηθεί απαρέγκλιτα όλη η νομοθεσία για εξωτερική εργασία υπό συνθήκες καύσωνα, βάσει και της νέας εγκυκλίου, να φροντίσουν για την απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης των Δήμων, να υπάρξει μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών κ.α.

Ο κύριος Παπαστεργίου συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θόδωρο Λιβάνιο, για τον συντονισμό όλων των φορέων του κράτους για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις ακραίες υψηλές θερμοκρασίες και τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες.

«Πιστεύω ότι με την καλή συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο και με τις Περιφέρειες, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, ώστε να προφυλάξουμε τους πολίτες από αυτό το ακραίο καιρικό φαινόμενο», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει οικονομική και θεσμική στήριξη των δήμων για το θέμα του καθαρισμού των οικοπέδων, παρότι ήδη έχει γίνει σημαντική δουλειά, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.845 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 12 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 165 οι διασωληνωμένοι