ΚΑΙΡΟΣ

Καύσωνας: Θα «βράσει» η χώρα τη Δευτέρα (2/8) – Μέχρι και 45 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο

Καύσωνας: Θα «βράσει» η χώρα τη Δευτέρα (2/8) – Μέχρι και 45 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο
Intime News

Καύσωνας: Ξεκινάει το πιο ζεστό τετραήμερο του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να «χτυπάει» κόκκινο μέχρι και την Πέμπτη.

Μία δύσκολη και «καυτή» εβδομάδα ξεκινάει με τον ισχυρό καύσωνα να πλήττει όλη τη χώρα. Από την Δευτέρα (2/8) μέχρι και την Πέμπτη (5/8), η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα ειδικά στα αστικά κέντρα.

Aπό τη Δευτέρα 02/08 η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί

Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή - Σε 82 περιοχές ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου

Συνθήκες καύσωνα επικράτησαν την Κυριακή 01/08 σε ολόκληρη τη χώρα, για έκτη διαδοχική ημέρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε 82 σταθμούς ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 43,3 βαθμοί Κελσίου. Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Τους 43,3 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο στην Ηλεία

Πήραν «φωτιά» τα τσιμέντα - Πού έδειξε 55 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα

Πτήσεις με drone πάνω από την Ακρόπολη και την πλατεία της Ομόνοιας με χρήση θερμικής κάμερας πραγματοποίησε η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το meteo.gr την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 καταγράφοντας πρωτόγνωρες θερμοκρασίες.

Στα πλάνα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η θερμοκρασία εδάφους ξεπερνούσε τοπικά τους 55°C (βαθύ κόκκινο χρώμα και λευκό), όπως και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Ομονοίας. Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αέρα σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο κέντρο της Αθήνας κυμαινόταν μεταξύ 36-37°C.

Ο καιρός την Δευτέρα από το Meteo

Ισχυρός καύσωνας με μέγιστες θερμοκρασίες στους 44-45 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές ελάχιστες και πολύ έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ισχυρός καύσωνας, ενώ σε πού υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρο όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 41-43 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 44-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 43-45 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 42-43, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 42-43 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.

Ο καιρός το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου της δημόσιας τηλεόρασης, Σάκη Αρναούτογλου, οι συνθήκες καύσωνα θα διαρκέσουν όλο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου με θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ πολύ δύσκολες ημέρες αναμένονται να είναι η Τετάρτη (3/8) και η Πέμπτη (4/8).

Αναλυτικά η ανάρτηση του μετεωρολόγου

«Η εξέλιξη της καιρού κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαήμερου του Αυγούστου!

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να παρατηρηθούν την ερχόμενη Τρίτη, ενώ δύσκολες δείχνουν και η ερχόμενη Τετάρτη αλλά και η Πέμπτη! Συγκρατημένα αισιόδοξα τα στοιχεία για σταδιακή υποχώρηση της παρατεταμένης και ιδιαίτερα έντονης αφρικάνικης ζέστης από κει και μετά, παρόλη την όποια και πάλι μικρή γενικά άνοδο φαίνεται να ξαναπαρουσιάζει πρόσκαιρα ο υδράργυρος προς τα τέλη του πρώτου δεκαήμερου του Αυγούστου !

Καλό μήνα σε όλες και σε όλους!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ξύπνησε 37 ετών και νόμιζε πως είναι 16 – Πώς «σβήστηκαν» 20 χρόνια αναμνήσεων