ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: «Βουτιά» του υδράργυρου έως και 16 βαθμούς

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη (21/9)
Youtube/Screen grab

Aλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες καθώς την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει έως και 16 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης (21/9) θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες στην Ήπειρο και τα δυτικά ηπειρωτικά, αλλά και σε νησιωτικά τμήματα. Από την Χίο μέχρι και τα βόρεια Δωδεκάνησα υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν θαλάσσιες -τοπικού χαρακτήρα- ομίχλες.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα έχει σύννεφα που θα δώσουν παροδικές βροχές -με τη μορφή μπόρας- στα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, κυρίως στην Καβάλα, μέχρι και τη Θάσο. Ίδιο αναμένεται να είναι το σκηνικό στο βόρειο Ιόνιο, κυρίως στην Κέρκυρα και γύρω από το νησί, μέχρι και τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου. Σε αυτές τις περιοχές επίσης αναμένονται παροδικές βροχές με τη μορφή μπόρας, γενικά μικρής διάρκειας, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου.

Τοπικές συννεφιές θα υπάρχουν στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα, τα σύννεφα θα πυκνώσουν σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια. Κυρίως στο νοτιότερο κομμάτι των Επτανήσων και σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου. Πρόσκαιρες συννεφιές θα έχουμε και στη Στερεά. Όμως, εκεί που τα σύννεφα θα είναι πιο πυκνά και θα παραμείνουν περισσότερο απ’ ό,τι στις άλλες περιοχές, θα είναι στις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Το ίδιο και στα ορεινά, από τη Δράμα μέχρι και την Ξάνθη και τη Ροδόπη ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο προς το απόγευμα να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Αραιές συννεφιές, τοπικά αυξημένες, θα έχουμε στα νότια νησιωτικά τμήματα και την Κρήτη.

Στην Αττική, υπάρχει πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει, κατά τόπους, από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός αλλάζει σημαντικά για δύο εικοσιτετράωρα, με πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες που σιγά-σιγά θα ενισχύονται και την Πέμπτη θα ανέλθουν στα 8 μποφόρ. Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ την Πέμπτη ο υδράργυρος θα πέσει μέχρι και 16 βαθμούς Κελσίου -κατά τόπους- συγκριτικά με τη σημερινή (20/9) ημέρα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: «Πράσινο φως» για ηλικιωμένους σε δομές φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Πέτρος Φιλιππίδης: Ολόκληρη η απολογία του - «Εμμονική η καταγγέλουσα», «είχα έρθει σε δύσκολη θέση»

Mad Clip: Τι έδειξε η αυτοψία στην Πόρσε - Καταστράφηκε ο «εγκέφαλος»