ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός Κακοκαιρία
Καιρός: Για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται τα επόμενα 24ωρα μίλησε ο μετεωρολογος Κλέαρχος Μαρουσάκης
inkefalonia.gr

Καιρός: Για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται τα επόμενα 24ωρα μίλησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Μπορεί και σήμερα, Τρίτη, ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας να είναι καλό καθώς το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι βοριάδες στο Αιγαίο που θα φτάσουν σε ένταση έως και τα 7 μποφόρ με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετό κρύο για την εποχή ειδικά στα βόρεια της Ελλάδας, ωστόσο το σκηνικό αυτό, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, δεν θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με νέο κύμα κακοκαιρίας τα επόμενα 24ωρα.

Όπως εξήγησε «ψυχρές αέριες μάζες περικυκλώνουν τη χώρα μας από την κεντρική Ευρώπη που θα προσπαθήσουν να κατηφορίσουν στα δικά μας γεωγραφικά πλάτη και καθώς θα επιδράσουν με τα θερμά ρεύματα της Μεσογείου θα σχηματίσουν ένα μέτωπο κακοκαιρίας που θα μας απασχολήσει από την Παρασκευή».

Εξειδικεύοντας ακόμα περισσότερο για τον καιρό που θα έλθει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «η κακοκαιρία θα επηρεάσει πρώτα την Ιταλία και στην Ελλάδα κυρίως το Σαββατοκύριακο θα δούμε αρκετές βροχές με έμφαση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ζήτησε στο πλαίσιο αυτό να υπάρξει «προσοχή στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά που ταλαιπωρήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία» σημειώνοντας ότι νησιά όπως η Ιθάκη, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος κ.α. «θα δοκιμαστούν και από το νέο κύμα κακοκαιρίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

H άγνωστη ιστορία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Άγγελου που την φώναζε «γιαγιά»

Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς έμαθε ότι έχει καρκίνο - Οι εκτιμήσεις των γιατρών και η πρώτη εμφάνιση

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)