ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία από το Σάββατο

Καιρός Σάκης Αρναούτογλου
ΕΡΤ

Προχωρημένο φθινόπωρο με περιορισμένη αστάθεια - Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου

Χαμηλές νεφώσεις, περιορισμένη ορατότητα και κατά τόπους ομίχλες αναμένεται να έχουν αρκετές ηπειρωτικές περιοχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης (21/10). Μέχρι και το μεσημέρι η ηλιοφάνεια θα διατηρηθεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα ενώ κάποιες βροχές τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να σημειωθούν στα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα.

Σταδιακή αλλαγή του καιρού θα έχουμε από το Σάββατο πρώτα στα δυτικά. Παράλληλα αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από βδομάδα σε αρκετές πριοχές της χώρας σε συνδυασμό και με αρκετά ενισχυμένους ανέμους, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, το Σάββατο στην περιοχή της Κέρκυρας ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος όπως και στην υπόλοιπη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα με κάποιες μπόρες και καταιγίδες να έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα. Στην υπόλοιπη χώρα, συννεφιά στα κεντρικά και τα βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή, θα έχουμε περισσότερα σύννεφα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βροχές ή μπόρες θα σημειωθούν κυρίως σε περιοχές του βορείου και νοτίου Ιονίου, σε ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και Σποράδες. Την Δευτέρα, τα περισσότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Μαρτυρίες γειτόνων - «Υπήρχαν οικογενειακά προβλήματα» (vid)

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Ξεσπάει η κόρη της 50χρονης κατηγορούμενης - «Δεν θέλω να την ξέρω»

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ