ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Καρέ - καρέ η εξέλιξη μέχρι την 28η Οκτωβρίου - Η μακροπρόθεσμη τάση (vid)

Καιρός 28η Οκτωβρίου Σάκης Αρναούτογλου
Mε τι καιρικές συνθήκες θα γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου

Η εξέλιξη του καιρου έως και την ερχόμενη Τρίτη και η τάση του έως και την 28η Οκτωβρίου - Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου

Στις περισσότερες περιοχές η Παρασκευή (22/10) θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, ωστόσο προς το μεσημέρι στην δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και κυρίως στα Επτάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Παράλληλα, βροχερός θα είναι ο κυρίως και στα δυτικά - νοτιοδυτικά τμήματα της Κρήτης. Ωστόσο, τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας.

Τις βραδινές ώρες, τα σύννεφα θα πυκνώσουν στα δυτικά και οι βροχές θα είναι πιο έντονες κυρίως στις βορειότερες περιοχές του Ιονίου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν και κάποιες τοπικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν τις παράκτιες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, του νομού Πρεβέζης καθώς και την Άρτα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ξαστεριά.

Το Σάββατο, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα είναι ήπιος.

Την Κυριακή, θα έχουμε δύο συστήματα. Ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο θα βρίσκεται στην ανατολική βαλκανική χερσόνησο και οι νεφώσεις του θα εκτείνονται από τη δυτική Μακεδονία μέχρι και τη Θράκη και θα δώσει λίγα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα κι ένα βαρομετρικό χαμηλό πιο δυτικά από τη χώρα μας το οποίο θα στροβιλίζεται και θα στέλνει αρκετά σύννεφα κυρίως στα πιο δυτικά, κεντρικά και τα νότια τμήματα. Τα δύο συστήματα θα συναντηθούν πάνω από την κεντρική, κεντροδυτική Ελλάδα με αποτέλεσμα την Κυριακή να έχουμε τα περισσότερα φαινόμενα.

Mε τι καιρό θα γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου

Τα πρώτα στοιχεία για την τάση που «πιάνουν» την εορταστική περίοδο του τριημέρου του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου έχουν βγει και φαίνεται πως για τη χώρα μας δεν διαφαίνεται κάτι το ανησυχητικό.

«Όσο βαδίζουμε προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και την 28η Οκτωβρίου θα πάμε σε καλύτερες καιρικές συνθήκες και ίσως έχουμε προς το τέλος το μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου», τονίζει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΝΑΛ: Αποσύρεται ο Βασίλης Κεγκέρογλου από τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος

Δίκη για βιτριόλι: Πώς αντέδρασε μετά την απόφαση του Εισαγγελέα η Έφη Κακαράντζουλα

Έκτακτο χριστουγεννιάτικο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν τον μποναμά των 900 ευρώ