ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Μαρουσάκης: Το «ατμοσφαιρικό βουνό» φέρνει άστατο καιρό – Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις

Καιρός Μαρουσάκης
Την πρόγνωσή του για τον καιρό των επόμενων ημερών αλλά και το πώς θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου παρουσίασε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Την πρόγνωσή του για τον καιρό των επόμενων ημερών αλλά και το πώς θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου παρουσίασε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης

Οι βροχές στα ανατολικά και νότια και το αρκετό κρύο για την εποχή θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Δευτέρα, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να εξηγεί ότι «η χώρα απασχολείται από το βαρομετρικό χαμηλό νότια της Ιταλίας που προσπαθεί να μετατοπιστεί ανατολικά αλλά στα βαλκάνια υψώνεται ατμοσφαιρικό βουνό που φράζει το δρόμο του έτσι για αρκετές ημέρες το βαρομετρικό χαμηλό θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και θα επηρεάζει αρκετές περιοχές στα κεντρικά, δυτικά και νότια διαμερίσματα».

Ο καιρός, εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης, θα είναι, δηλαδή, άστατος που σημαίνει ότι οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια και θα έχουμε και σποραδικές καταιγίδες με έμφαση στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τα νότια θαλάσσια τμήματα.

Χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι, επίσης, οι πολύ δυνατοί άνεμοι και μέσα στο Αιγαίο που θα φτάσουν έως και τα 8 μποφόρ εξ ου και το κρύο που θα επικρατεί στα ανατολικά και βόρεια τμήματα. «Περιμένουμε άστατο καιρό προς τα δυτικά κεντρικά και νότια διαμερίσματα. Εκεί θα εστιάζονται ενώ όσο πιο βόρεια και βορειοανατολικά πηγαίνουμε τόσο πιο καλός θα είναι ο καιρός» είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «θα επιμείνουν οι ισχυροί άνεμοι από το ύψος της Θεσσαλίας και νότια με ένταση έως 6 μποφόρ» ενώ προς το Σαββατοκύριακο το κύμα κακοκαιρίας θα επιχειρήσει να μετακινηθεί προς τα κεντρικά και νότια διαμερίσματα που σημαίνει ότι η παρέλαση θα γίνει σε αρκετές περιοχές με άστατο καιρό και αρκετή ψύχρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Θα «αυτοκτονήσει» η Τουρκία; Αν το κάνει, θα τη στείλουμε πίσω στο 19ο αιώνα

Καταδίωξη - Πέραμα: Οι αντικρουόμενες καταθέσεις και τα ερωτήματα

Ο Δακτύλιος επέστρεψε: Τα όρια, οι εξαιρέσεις, το ωράριο - Τσουχτερά πρόστιμα για παραβάτες