ΚΑΙΡΟΣ

Ανατροπή Αρναούτογλου για το βαρομετρικό χαμηλό: «Aπευχόμαστε όλοι ότι θα συμβεί»

Ανατροπή Αρναούτογλου για το βαρομετρικό χαμηλό
Ανατροπή Αρναούτογλου για το βαρομετρικό χαμηλό
Intimenews

Σάκης Αρναούτογλου: «Μεγάλη προσοχή στη Σικελία και στις επόμενες ημέρες»

Για την «ανησυχητική έκπληξη» που επεφύλασσαν το πρωί της Τετάρτης τα «προγνωστικά στοιχεία όσον αφορά στο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έπληξε τη Σικελία προκαλώντας κατά τόπους βιβλικές καταστροφές», μίλησε ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook.

Ο έμπειρος προγνώστης τόνισε ότι «ενώ μέχρι χθες το σχεδόν στάσιμο βαρομετρικό χαμηλό έδειχνε να εξασθενεί κινούμενο νοτιοτερα, νοτιοανατολικότερα, σήμερα το πρωί το σύνολο σχεδόν των προγνωστικών μοντέλων το θέλουν οχι μόνο να οργανώνεται περισσότερο αλλά και να ξανακινείται προς την Σικελία».

«Κάτι το οποίο αποτελεί ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση και απευχόμαστε όλοι ότι θα συμβεί», πρόσθεσε.

Σάκης Αρναούτογλου: Μεγάλη προσοχή στη Σικελία και στις επόμενες ημέρες

Φίλες και φίλοι! Αρκετά ανησυχητική έκπληξη επεφύλασσαν σήμερα το πρωί τα προγνωστικά στοιχεία όσον αφορά στο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έπληξε τη Σικελία προκαλώντας κατά τόπους βιβλικές καταστροφές.

Πιο συγκεκριμένα, κι ενώ μέχρι χθες το σχεδόν στάσιμο βαρομετρικό χαμηλό έδειχνε να εξασθενεί κινούμενο νοτιοτερα, νοτιοανατολικότερα, σήμερα το πρωί το σύνολο σχεδόν των προγνωστικών μοντέλων το θέλουν οχι μόνο να οργανώνεται περισσότερο αλλά και να ξανακινείται προς την Σικελία, κάτι το οποίο αποτελεί ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση και απευχόμαστε όλοι ότι θα συμβεί!

Σε κάθε περίπτωση πάντως όσοι μας παρακολουθείτε από τη Σικελία η πιθανόν σκοπεύετε να κινηθείτε προς τη συγκεκριμένη περιοχή, θα έλεγα ότι χρειάζεται επαγρύπνηση η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης και σίγουρα περιορισμό των μετακινήσεων (από την Πέμπτη 28/10 και μέχρι περίπου και το Σάββατο 30/10) στο ελάχιστο! Για ότι νεότερο θα υπάρξουν λεπτομέρειες μέσα από τη σελίδα μου στο Facebook εδώ!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Ο χάρτης που συνόδευε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου
Ο χάρτης που συνόδευε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλυση για τον σχηματισμό μεσογειακού κυκλώνα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας δημοσίευσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιώντας ότι η αλλαγή αυτή του καιρού «στη γειτονιά μας» μπορεί να φέρει και κακοκαιρία στην Ελλάδα.

Στους χάρτες για την εξέλιξη του καιρού λόγω του μεσογειακού κυκλώνα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει ότι το «μάτι» του φαινομένου «θα οδηγήσει σε ραγδαίες βροχοπτώσεις συνοδεία πολύ θυελλωδών ανέμων που θα πλήξουν τα νότια τμήματα της Ιταλίας και θα φτάσουν μέχρι και τα ανοιχτά του Ιονίου πελάγους».

Ο μετεωρολόγος, μάλιστα, παρουσιάζει τα τρία σενάρια ανάλογα με την πορεία που θα ακολουθήσει ο μεσογειακός κυκλώνας βάσει των οποίων η ραγδαία επιδείνωση του καιρού είτε δεν θα επηρεάσει καθόλου την Ελλάδα, είτε θα επηρεάσει τα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας είτε θα επηρεάσει την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

Τραγικός θάνατος 7χρονου στις ΗΠΑ: Τον κατασπάραξε ο σκύλος που είχε σώσει η οικογένειά του

Πρόωρη σύνταξη έως και 9 χρόνια νωρίτερα για μητέρες ανήλικων τέκνων