ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης: Ξεκινά πρώτο ψυχρό κύμα – Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και -20 βαθμοί Κελσίου

Καιρός - Μαρουσάκης: Ξεκινά πρώτο ψυχρό κύμα – Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και -20 βαθμοί Κελσίου
Καιρός: Το διπλό κύμα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει από σήμερα και θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο ανέλυσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Καιρός: Το διπλό κύμα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει από σήμερα και θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο ανέλυσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Για την αλλαγή του καιρού με την διπλή ψυχρή εισβολή που θα προκαλέσει κύμα κακοκαιρίας με χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αν και, όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης, η πρώτη ψυχρή εισβολή θα ξεκινήσει σήμερα, αυτή θα έχει μικρή διάρκεια. Αντίθετα μεγαλύτερη σε διάρκεια θα είναι η κακοκαιρία και η ψυχρή εισβολή που θα ξεκινήσει από το Σάββατο και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τη θερμοκρασία να δείχνει έως -20 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει πυκνές χιονοπτώσεις από τη Θεσσαλία και κάτω ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένονται και στην Αττική.

Για σήμερα, Τρίτη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι θα έχουμε βροχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αλλά από το απόγευμα και μετά περνάει ένα ψυχρό μέτωπο οπότε δεν αποκλείονται αύριο, Τετάρτη, το ξημέρωμα χιονοπτώσεις την Εύβοια, την ανατολική Στερεά αλλά στα βόρεια προάστια της Αττικής.

«Η πρώτη ψυχρή αέρια μάζα από το απόγευμα και μετά περνάει αρκετά γρήγορα αλλά από τη Βόρεια Ευρώπη ξεκινάει το ταξίδι μια πολική αέρια μάζα που θα κινηθεί νοτιότερα και καθώς θα αλληλοεπιδράσει με θερμό αέρα θα έχουμε κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα» είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Όπως τόνισε, μάλιστα, «εκεί που θα ξαστερώσει θα δούμε έως και -20 βαθμούς Κελσίου αλλά και αυξημένες πιθανότητες ολικού παγετού».

Ειδικά για την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι δεν θα έχουμε κάτι αξιόλογο αλλά από το Σάββατο έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις από Θεσσαλία και κάτω, συμπεριλαμβανομένης και της Πελοποννήσου, με τσουχτερό κρύο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζώρτζης Μονογυιός: Βίαιος ο θάνατος του – Το σπαρακτικό αντίο της μητέρας του

Survivor Spoiler: Τα δάκρυα του Βαλάντη και ξαφνικά…καβγάς για Κατσαούνη – Μυριέλλα

MasterChef: Άφησε πίσω τη 14 ημερών κόρη του και κέρδισε το golden pin - Ενθουσιασμένος ο Ιωαννίδης