ΚΑΙΡΟΣ

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Η χώρα μπαίνει στην κατάψυξη - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Η χώρα μπαίνει στην κατάψυξη - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας
INTIME NEWS

Το νέο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας βάζει τη χώρα στην κατάψυξη  με τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από το μηδέν - Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο Newsbomb.gr, σημείωσε πως τη Δευτέρα αναμένεται να χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Βαρυχειμωνιά αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με μια νέα κακοκαιρία που έρχεται από τη Βόρεια Ευρώπη.

Η «Ελπίς», θα χωριστεί σε δύο κύματα, το Σάββατο θα επηρεάσει κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, την ανατολική Στερεά την Εύβοια, με πυκνές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες. Ενώ τη Δευτέρα θα ακολουθήσει το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, το όποιο θα «ντύσει» στα λευκά την Αττική.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο Newsbomb.gr, επιμένει πως οι χιονοπτώσεις θα φτάνουν έως το κέντρο της Αθήνας. «Το ψυχρό κύμα που έρχεται από τη Ρωσία, θα είναι ισχυρότερο από το πρώτο, καθώς θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και χιονόνερό τις πεδινές παράκτιες περιοχές και χιόνια τα κεντρικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου, την Εύβοια, την Αττική, την Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ολικό παγετό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες στο οδικό δίκτυο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάσος Αρνιακός.

Ο καιρός σήμερα

Την Παρασκευή (21/1), η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά στη δυτική Ελλάδα. Ειδικότερα, από την Ήπειρο μέχρι και την Κέρκυρα, από την δυτική ορεινή Θεσσαλία μέχρι και τα Επτάνησα, Πάτρα, Ευρυτανία, ίσως και Αιτωλοακαρνανία, από την Αχαΐα, Ηλεία μέχρι και την Μεσσηνία θα υπάρχουν σύννεφα τα οποία θα δίνουν διάσπαρτες μπόρες κυρίως στις πιο βορειοδυτικές περιοχές.

Άστατος θα είναι ο καιρός στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, τα ανατολικά - νοτιοανατολικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να βγάλει κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Στη βόρεια Ελλάδα, η μέρα θα ξεκινήσει σχετικά καλά με λίγα σύννεφα και ηλιοφάνεια όπως και στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στη Στερεά, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική και τις Σποράδες.

Όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα, η συννεφιά στη βόρεια Ελλάδα θα πυκνώνει, ωστόσο δεν θα αφήσει παντού φαινόμενα. Παροδικές χιονοπτώσεις σε Μακεδονία και Θράκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Η χώρα μπαίνει στην κατάψυξη - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Μαρία Τζομπανάκη: Ο χωρισμός με τον Ντίνο Αυγούστιδη και η πρόβλεψη για τον Σασμό

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα «πιεστικά» μηνύματα που έστελνε ο διοργανωτής του πάρτι στην 24χρονη