ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης για κακοκαιρία Ελπίδα: Θα το στρώσει στο κέντρο της Αθήνας – Γιατί θα πέσει πολύ χιόνι

Μαρουσάκης για κακοκαιρία Ελπίδα: Θα το στρώσει στο κέντρο της Αθήνας – Γιατί θα πέσει πολύ χιόνι
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέλυσε την κίνηση της κακοκαιρίας Ελπίδα για την οποία είπε ότι θα προκαλέσει χιονόστρωση και στο κέντρο της Αθήνας
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέλυσε την κίνηση της κακοκαιρίας Ελπίδα για την οποία είπε ότι θα προκαλέσει χιονόστρωση και στο κέντρο της Αθήνας

Από σήμερα ξεκινά η αλλαγή του καιρού με την κακοκαιρία Ελπίδα να ξεκινά το «ταξίδι» της από τα δυτικά και τα βόρεια, όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σύμφωνα με τον οποίο θα υπάρξει χιονόστρωση και στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως εξήγησε η πολική αέρια μάζα θα φτάσει στην Ελλάδα εξαιτίας του συνδυασμού του καλού καιρού στη βορειοδυτική ευρώπη και την κακοκαιρία στη Ρωσία, ο οποίος θα ωθήσει από τη Σκανδιναβία τις ψυχρές αέριες μάζες.

Από το βράδυ σήμερα, Παρασκευή, και κυρίως αύριο, Σάββατο, ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική πτώση και από βορρά προς νότο με αποτέλεσμα ό,τι πέφτει σε αρκετές περιοχές να είναι χιόνι, συμπλήρωσε ο κ. Μαρουσάκης.

Εξηγώντας, δε, γιατί αναμένεται να πέσει πολύ χιόνι και στα νησιά, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι οι πολικές μάζες αυτές δεν έχουν ακόμα υγρασία και γι’ αυτό οι χιονοπτώσεις θα αφορούν το Αιγαίο και τα περιοχές που βλέπουν σε αυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο τα φαινόμενα από το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και αυτά θα συνδυαστούν με αρκετό κρύο και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα.

Ειδικά, δε, για την Αττική ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «προς το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα χιονίσει στη γύρω ορεινή ζώνη. Αύριο, Σάββατο, τις πρωινές ώρες θα δούμε χιόνια και προς τα βόρεια προάστια». Την Κυριακή, μάλιστα, αναμένονται χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας «αλλά τη χιονόστρωση την περιμένουμε προς τα βόρεια προάστια».

Πιο δύσκολα φαίνεται ότι θα είναι τα πράγματα με την κακοκαιρία Ελπίδα την Δευτέρα και την Τρίτη με ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό να σχηματίζεται στα νότια θαλάσσια τμήματα το οποίο θα μετατοπίζεται προς τα ανατολικά. «Αναμένουμε, λοιπόν, νέο κύμα κακοκαιρία με πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια, το μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου αλλά και στην Κρήτη στα πολύ χαμηλά».

«Θα έχουμε αυτό που λένε χιονόστρωση δίπλα στο κύμα» είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κλείνοντας την πρόγνωσή του για την κακοκαιρία Ελπίδα με την εκτίμηση ότι «μέσα στη νύχτα από Δευτέρα προς Τρίτη θα το στρώσει στο κέντρο της Αθήνας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία με 21χρονο στη Γλυφάδα: Σκοτώθηκε σε κόντρα στην Παραλιακή – Το βίντεο-ντοκουμέντο

Μαρία Τζομπανάκη: Ο χωρισμός με τον Ντίνο Αυγούστιδη και η πρόβλεψη για τον Σασμό

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ – Αναρχικοί οι δράστες

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Η χώρα μπαίνει στην κατάψυξη - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας