ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: «Ελπίς» όπως «Μήδεια» - Πότε θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας

Μαρουσάκης κακοκαιρία Ελπίδα
Τι είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

Προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε στο Newsbomb.gr, εκτιμώντας ότι από Δευτέρα θα είναι σφοδρό το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», η οποία μεταξύ άλλων θα πλήξει και την Αττική.

Ο κ. Μαρουσάκης τόνισε ότι χιονοπτώσεις καταγράφονται στην Εύβοια και την Αττική, οι οποίες θα αρχίσουν να εξασθενούν από τις απογευματινές ώρες, ενώ βροχοπτώσεις σημειώνονται στις Κυκλάδες.

Πρόσχερη θα είναι η βελτίωση του καιρού από την Κυριακή, με το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας να πληττεί - με βροχοπτώσεις - τις Β. Σποράδες, την Εύβοια, την Αττική, την Κρήτη.

Μαρουσάκης: Σφοδρό το τρίτο κύμα - Θα θυμίσει τη «Μήδεια»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκρουσε «καμπανάκι» για το κύμα που θα ακολουθήσει από τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος δήλωσε ότι από «τη Δευτέρα θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις που θα πλήξουν την Εύβοια, το Βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη».

Εξήγησε δε πως μέσα σε αυτό το διάστημα του τρίτου κύματος «από το ύψος των Κυκλάδων και πάνω αναμένουμε πολύ» και πρόσθεσε ότι «θα δούμε πυκνή χιονόπτωση ακόμη και δίπλα στο κύμα, όπως στις Β. Σποράδες και την Κρήτη» αλλά πυκνή χιονόπτωση θα σημειωθεί και «στη Βοιωτία, ακόμη και το κέντρο της Αθήνας».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρουσάκης επισήμανε ότι «θέλει προσοχή, καθώς η κακοκαιρία θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα όπως πέρυσι με την κακοκαιρία «Μήδεια».

Μαρουσάκης: Χαμηλές θερμοκρασίες σε Δυτική Μακεδονία και Θράκη

Ερωτηθείς για τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης απάντησε ότι «οι θερμοκρασίες θα είναι κοντά στο μηδέν», αλλά σε περιοχές όπως «η Δυτική Μακεδονία και η Θράκη θα δούμε θερμοκρασίες στους -18 και -16 βαθμούς κελσίου».

Τέλος, ο μετεωρολόγος επισήμανε ότι οι χιονοπτώσεις θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν από το πρωτί της Τετάρτης, τονίζοντας ότι όμως ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες και το τσουχτερό κρύο θα διατηρηθούν μέχρι και την επόμενη Κυριακή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα... 8.000 ευρώ την εβδομάδα στο Survivor

«Ελπίς»: Χιόνια και πολικό ψύχος και στην Αττική - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποίηση Αρναούτογλου για την Εύβοια - Μισό μέτρο χιόνι μέχρι τη θάλασσα!

Αποκαλυπτική Μυρτώ Αλικάκη: «Έχω κάνει σεξ στη μέση του δρόμου»

Τρίτη δόση: Ποιοι θα θεωρούνται μη εμβολιασμένοι από 1η Φεβρουαρίου