ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Με τι καιρό θα σουβλίσουμε την Κυριακή του Πάσχα - Η τελευταία πρόγνωση

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Με τι καιρό θα σουβλίσουμε την Κυριακή του Πάσχα - Η τελευταία πρόγνωση

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέλυσε τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του καιρού για την Μεγάλη Εβδομάδα μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Μεγάλη Τρίτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Αργά το απόγευμα οι βροχές θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο μετεωρολόγος του Open ανέφερε πως η κακοκαιρία φτάνει στο τέλος της καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση τις επόμενες ώρες.

«Η μέρα σήμερα έχει ξεκινήσει με άστατο καιρό, σε αρκετές περιοχές έχουμε βροχές και καταιγίδες σιγά σιγά όμως, καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βοριάδες σήμερα σε Ιόνιο και Αιγαίο, τα 5 με 6 τοπικά μποφόρ θα αρχίσουν να υποχωρούν από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τη βόρεια Ελλάδα τους 17 βαθμούς, λίγο πιο νότια θα είμαστε στους 18 με 22 βαθμούς κελσίου», ανέφερε αρχικά.

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη ενδέχεται να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές προς τα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε καλό καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο, με την θερμοκρασία να αρχίσει να ανεβαίνει φτάνοντας τους 23 βαθμούς σε κάποιες περιοχές αργά το μεσημέρι.

Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή αναμένονται κατά τόπους αραιές συννεφιές με την πιθανότητα τοπικών βροχών σε κάποιες περιοχές. Οι βοριάδες μόνο στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες κατευθύνσεις χωρίς να προβληματίζουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια νέα μικρή άνοδο φτάνοντας τους 24 βαθμούς.

Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα θα έχουμε καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα, με μια μικρή πιθανότητα κάποιων μικρών βροχοπτώσεων το απόγευμα στα πιο βόρεια τμήματα και η θερμοκρασία θα είναι σε επίπεδα άκρως ανοιξιάτικα.