ΚΑΙΡΟΣ

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού – Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού – Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία
Intime News

Ο καιρός θα βελτιωθεί μετά από αυτή τη σύντομη μεταβολή, όμως την Παρασκευή (20/5) θα συνεχιστεί η αστάθεια σε κάποιες περιοχές

Η διήμερη κακοκαιρία που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας αποτελεί παρελθόν, με τον καιρό να βελτιώνεται από σήμερα (20/5). Όπως αναφέρει ο Κώστας Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr, μπορεί να σταματούν από σήμερα τα έντονα φαινόμενα, όμως σε κάποιες περιοχές η αστάθεια του καιρού θα παραμείνει.

«Ο καιρός βελτιώνεται από σήμερα μετά από μια σύντομη μεταβολή. Οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο θα παραμείνουν, όμως από το Σάββατο (21/5) ο καιρός επανέρχεται στα… καλοκαιρινά επίπεδα των προηγούμενων ημερών.

Τα 30άρια σε πολλές περιοχές θα επιστρέψουν το Σαββατοκύριακο, όμως σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα, καθώς το νερό είναι ακόμα κρύο αυτήν την περίοδο», ανέφερε ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο καιρός την Παρασκευή (20/5)

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo. Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων τοπικών βροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 28, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 8 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ, και πιθανόν τοπικά στα νοτιότερα πελάγη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς.