ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Ζέστη, υγρασία και σκόνη έως και το Σάββατο - Έως 37 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός - Αρναούτογλου: Ζέστη, υγρασία και σκόνη έως και το Σάββατο - Έως 37 βαθμούς ο υδράργυρος

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας

Ιδιαίτερα ζεστός αναμένεται να είναι ο καιρός έως και το Σάββατο το βράδυ όταν και θα παρουσιάσει μεταβολή.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η αφρικανική σκόνη θα επιστρέψει και πάλι.

Ωστόσο από το μεσημέρι και μετά όμως στους ορεινούς όγκους θα έχουμε μπόρες ίσως και καταιγίδες. Θέλει πάντως προσοχή στο ορεινά της βόρειας και ανατολικής Ελλάδας γιατί υπάρχουν ενδείξεις για χαλάζι. Το βράδυ οι μπόρες αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη αναμένεται στους 34-35 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο στους 28-29.

Στην Αττική από το πρωί θα έχουμε ήλιο και συννεφιές στα ορεινά της Πάρνηθας. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ήλιο από το πρωί και το βράδυ υπάρχουν ενδείξεις να γίνει η αστάθεια μεγαλύτερη στα βόρεια της περιφέρειας. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς.

Την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει καλά με ηλιοφάνεια και κάποιες μπόρες στους ορεινούς όγκους της βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία στους 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο ο καιρός θα εμφανίσει μεταβολή με σύννεφα στη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα σε Ήπειρο και Επτάνησα δεν αποκλείεται να δώσουν και μια λασποβροχή. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στους 34 βαθμούς.

Την Κυριακή τα σύννεφα θα κατευθυνθούν προς τα ανατολικά, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένεται να σημειωθούν μπόρες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία από 32 στα κεντρικά ηπειρωτικά και στους 37 στην Κρήτη, ενώ στα δυτικά στους 24.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί παντού και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 31 βαθμούς.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: