ΚΑΙΡΟΣ

Διπρόσωπος ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Ζέστη με ήλιο το Σάββατο, καταιγίδες και κρύο την Κυριακή

Διπρόσωπος ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Ζέστη με ήλιο το Σάββατο, καταιγίδες και κρύο την Κυριακή
Intime News

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς στα βορειοδυτικά κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 6 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.