ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Σήμερα η πιο επικίνδυνη ημέρα με κεραυνούς, χαλάζι – Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Καιρός: Σήμερα η πιο επικίνδυνη ημέρα με κεραυνούς, χαλάζι – Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας
Άστατος ο καιρός σήμερα (14/08) με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Καιρός: Άστατος ο καιρός σήμερα (14/08) με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας με τους μετεωρολόγους να μιλούν για την πιο επικίνδυνη ημέρα της κακοκαιρίας που θα ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα 15 Αυγούστου.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές, οι ισχυρές καταιγίδες ενώ δεν θα υπάρξουν κατά τόπους και χαλάζι αλλά και κεραυνοί μολονότι θα υπάρξουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.

Για «περίεργο» καιρό έκανε λόγο η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, τονίζοντας ότι τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά ενώ στη συνέχεια θα επεκταθούν σε Θεσσαλία, δυτική Μακεδονία αλλά και τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

«Υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα είναι πιο έντονα και να έχουμε κεραυνούς και χαλάζι σε Μακεδονία και Θεσσαλία» πρόσθεσε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Όσον αφορά την Αττική, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται προς το απόγευμα να εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ενώ άστατος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη.

Η εκτίμηση των μετεωρολόγων, πάντως, είναι ότι τα φαινόμενα από το βράδυ θα σταματήσουν και θα υποχωρήσουν με τον καιρό του Δεκαπενταύγουστου να είναι αισθητά καλύτερος.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

ΕΜΥ: Ο καιρός σήμερα (14/08)

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά, βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στις Σποράδες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες, πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στo Ιόνιο, τα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά και τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, όπου θα φτάσει τους 31 με 33 και κατά τόπους τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρβα δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 29 με 31 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις