ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Τέλος στους καύσωνες για φέτος - Έρχονται καταιγίδες

Καιρός - Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Τέλος στους καύσωνες για φέτος - Έρχονται καταιγίδες
Απότομη αλλαγή του καιρού αναμένεται μετά τον καύσωνα.
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

Έντονη καιρική αστάθεια και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα συνοδεύσουν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου

Μπορεί οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα μας να παραμείνουν για το επόμενο τριήμερο αλλά ο καιρός σχεδιάζει μια απότομη αλλαγή από το βράδυ του Σαββάτου.

Σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου και Παρασκευή 19 Αυγούστου ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα και μόνο στη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Μάλιστα στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία τη Κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 40-41 βαθμούς κελσίου και στα νησιά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr το πρωί της Πέμπτης αναφέρθηκε στη μεγάλη μεταβολή του καιρού που θα σημειωθεί αργά το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής. «Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι οι ισχυρές καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Βόρεια Ελλάδα και τη Κεντρική Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα και αλλαγή της θερμοκρασίας καθώς θα πέσει στους 32-35 βαθμούς στις προαναφερθείσες περιοχές», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

«Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό και μπουρίνια», είπε.

Και πρόσθεσε ο μετεωρολόγος: «Την Δευτέρα 22 Αυγούστου θα κάνουν την εμφάνιση τους μεσημεριανές μπόρες, το φαινόμενο θα είναι ακόμα πιο έντονο την Τρίτη. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να πέσουν οι πρώτες σταγόνες στην Αττική ενώ η θερμοκρασία θα πέσει στους 31-32 βαθμούς κελσίου»

Σχετικά με την θερμοκρασία αλλά και με τον καιρό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είπε: «Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από 30 βαθμούς. Ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη οι βροχές έχουν στόχο τις Ηπειρωτικές περιοχές, την Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξαιρεθεί μεταξύ άλλων η Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο».

«Στις 28 Αυγούστου η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο αλλά μέχρι και αρχές του Σεπτέμβρη δεν θα έχει άλλο καύσωνα. Απ’ ότι φαίνεται δεν αναμένουμε άλλο κύμα ζέστης», κατέληξε ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Η πορεία του καύσωνα μέρα-μέρα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τον καύσωνα που θα επηρεάσει τα επόμενα 24ωρα την Ελλάδα εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/08) η ΕΜΥ κάνονας λόγο για υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας.

  • Την Πέμπτη (18-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά (και κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία) τους 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 35 με 36.
  • Την Παρασκευή (19-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 41 βαθμούς και στα νησιά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • Το Σάββατο (20-08-2022) η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται πως από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.
  • Την Κυριακή (21-08-2022) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (στις περισσότερες περιοχές η μέγιστη τιμή της στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου), ενώ ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Μακεδονία, θα είναι άστατος.

Σχετικές ειδήσεις