ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας πάνω από πέντε βαθμούς - Χαμηλό βαρομετρικό από την Ουκρανία

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας πάνω από πέντε βαθμούς - Χαμηλό βαρομετρικό από την Ουκρανία

Καιρός: Ένα βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στις περιοχές Λευκορωσίας - Ουκρανίας προκαλεί την κίνηση ψυχρών αερίων μαζών προς τα Νότια Βαλκάνια.

Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής είναι η πτώση της θερμοκρασίας, η ενίσχυση των ανέμων και τα τοπικά φαινόμενα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας τη Δευτέρα θα ξεπεράσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά (μεταξύ άλλων στην Αττική) τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ. Τέλος, τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Εύβοια, αλλά τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση την Τρίτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην δυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 31 βαθμού Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-09-22
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι - απόγευμα.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15-09-22
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς και στα βόρεια σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-09-22
Γενικά αίθριος καιρός.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-09-22
Γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.