ΕΛΛΑΔΑ

Κοντογεώργης για ιδρύματα: «Θα σφίξουν τα λουριά σε όλες τις δομές»

Κοντογεώργης για ιδρύματα: «Θα σφίξουν τα λουριά σε όλες τις δομές»

O γ.γ Συντονισμού της κυβέρνησης, ο κ. Θανάσης Κοντογεώργης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και σχολίασε φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας

O Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, ο κ. Θανάσης Κοντογεώργης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και σχολίασε, φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας όπως την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, τα κόκκινα δάνεια, το εν εξελίξει θέμα των παρακολουθήσεων, την ενεργειακή κρίση αλλά και την φράση του πρωθυπουργού «Ήδη μυρίζει εκλογές».

«Η κυβέρνηση κινείται με όρους δουλειάς. Προφανώς, όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία, ώστε με την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου, οι πολίτες να ενημερωθούν παράλληλα για το ποια είναι προοπτική της επόμενης μέρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογεώργης.

Πλήθος καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου» και άλλες δομές φροντίδας παιδιών

«Πρέπει να δούμε τι θα αποδώσει η έρευνα της Δικαιοσύνης», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, προχωρώντας σε δύο κομβικά σημεία: «Πρώτον: Σεξουαλική ή άλλου είδους κακοποίηση των παιδιών, συνιστά ειδεχθές έγκλημα. Πλέον, η χώρα έχει εθνικό σχέδιο διαχείρισης τέτοιων κρουσμάτων, ειδικό μητρώο για το ποιος εργάζεται με τα παιδιά αυτά σε αυτές τις δομές αλλά και ένα μητρώο καταγραφής της εξέλιξής τους. Δεύτερον: Το πιο κατάλληλο μέτρο οικογενειακής επανένωσης είναι η αναδοχή ή η υιοθεσία, με την αποϊδρυματοποίηση να είναι ο στόχος», υπογράμμισε.

Τα «κόκκινα δάνεια» και οι υπέρογκες δόσεις

«Η κυβέρνηση επιθυμεί να προστατεύσει τους πραγματικά ευάλωτους και αδύναμους», ανέφερε από την αρχή ο κ. Κοντογεώργης, σχετικά με τα κόκκινα δάνεια αλλά και το ύψος των δόσεων, μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία υψηλού πληθωρισμού.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

Έλεγχοι σε μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής

Στο μεταξύ η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία προχωρά σε ελέγχους σε μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΑΔ:

«Με έναυσμα δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με περιστατικά κακοποίησης σε προνοιακές δομές Φιλοξενίας ανηλίκων και κατόπιν σχεδιασμού βάσει ανάλυσης διακινδύνευσης, η ΕΑΔ πρόκειται να διενεργήσει ελέγχους σε έξι μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής.

Το αντικείμενο του ελέγχου, επικεντρώνεται στην εξέταση προσώπων, τη διαπίστωση τυχόν συνθηκών κακοποίησης ή βαριάς παραμέλησης των φιλοξενουμένων, τις ενέργειες διαχείρισης αυτών από τις διοικήσεις τους και εν γένει της ποιότητας και επάρκειας των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των παρερχομένων υπηρεσιών των ελεγχόμενων φορέων».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις