ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας τα επόμενα 24ωρα – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «ARIEL» που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Ιταλία, κινείται ανατολικά βορειοανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει από σήμερα τη νύχτα (Τρίτη 29-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά:

Α. Από τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης (29-11-2022) και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Β. α) Από το πρωί της Τετάρτης (30-12-2022) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) θα επηρεαστούν το βόρειο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Ήπειρος, η Κρήτη (κυρίως η δυτική και η νότια), και βαθμιαία η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες, η Εύβοια και οι Σποράδες.

β) Από το μεσημέρι της Τετάρτης (30-12-2022) μέχρι το βράδυ της Πέμπτης(01-12-2022) θα επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) μέχρι το βράδυ θα επηρεαστεί και η Θράκη.

Γ. Από το απόγευμα της Πέμπτης (01-11-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση στις περισσότερες περιοχές, αλλά θα συνεχίσουν να επηρεάζουν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σάκης Αρναούτογλου: Βροχές το επόμενο 48ωρο

Υπενθυμίζεται ότι ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, νωρίτερα το πρωί της Τρίτης είχε προειδοποιήσει για την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της χώρα θα βρέξει με τα ύψη βροχής να είναι δυνητικά επικίνδυνα, ενώ τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα την Τετάρτη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Φίλες και φίλοι!

Βροχές ANAMENONTAI ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ το επόμενο 48ωρο και με κατά τόπους μεγάλα έως και δυνητικά επικίνδυνα ύψη βροχής (Ο ΧΑΡΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ)!

Λεπτομέρειες για το ποιές περιοχές αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζονται και την Πέμπτη απόψε στα δελτία καιρου της ΕΡΤ3 στις 17:45 και στις 22:00

Καλημέρα!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτγολου:

Μαρουσάκης: Επιδεινώνεται η κακοκαιρία

Επιδεινώνεται από το βράδυ της Τρίτης ο καιρός με κακοκαιρία σε σχεδόν όλη τη χώρα, όπως προβλέπει στην έκτακτη πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα είναι ισχυρές βροχές, έντονες καταιγίδες και δυνατοί άνεμοι.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι τοπικά έντονες καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς και οι τοπικά θυελλώδεις ανατολικοί - νοτιοανατολικοί άνεμοι.

Γεωγραφικά διαμερίσματα με τα πιο έντονα φαινόμενα

  • Κεντρικό και νότιο Ιόνιο
  • Πελοπόννησος κυρίως τα παράλια αυτής
  • Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής
  • Εύβοια
  • Θεσσαλία - Σποράδες
  • Κυκλάδες
  • Χαλκιδική
  • Ανατολική Μακεδονία - Θράκη
  • Ανατολικό και βόρειο Αιγαίο

Μέσα στην Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα πιο ανατολικά βορειοανατολικά τμήματα και την Παρασκευή πλέον θα μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική βελτίωση του καιρού.

Για το Σαββατοκύριακο αναμένουμε ήπιο καιρό με ένα ερωτηματικό για τη δυτική Ελλάδα όπου φαίνεται να επηρεάζεται από ένα βαρομετρικό χαμηλό εξέλιξη που ίσως διαμορφώσει έναν άστατο καιρό χωρίς όμως τα φαινόμενα να είναι επικίνδυνα.

Ακολουθεί χάρτης από το προγνωστικό μας μοντέλο στο οποίο αποτυπώνεται ο όγκος νερού ανά τρίωρο σε τόνους ανά στρέμμα. Τιμές πάνω από 14 με 16 περίπου αυξάνουν τις πιθανότητες για προβλήματα - πλημμυρικά επεισόδια.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις