ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία ARIEL: Μήνυμα από το 112 σε Θεσσαλία και Πιερία

Κακοκαιρία ARIEL: Μήνυμα από το 112 σε Θεσσαλία και Πιερία
eurokinissi

«Ήχησε» και στη Θεσσαλία το 112 λόγω της κακοκαιρίας ARIEL που πλήττει τη χώρα μας από το βράδυ της Τρίτης

Μήνυμα από το 112 έλαβαν γύρω στις 4 το μεσημέρι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και στην Περιφερειακή ενότητα της Πιερίας λόγω της κακοκαιρίας ARIEL.

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για πολύ επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, καλώντας τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μήνυμα από την Πολιτική Προστασία στάλθηκε σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, εν όψει της περαιτέρω επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Κακοκαιρία ARIEL: Κύκλωσε όλη την Ελλάδα – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας ARIEL που από το πρωί της Τρίτης δίνει ισχυρές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσιατμήματα αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι που θα δτάσουν έως και τα 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Τα καιρικά φαινόμενα σήμερα Τετάρτη είναι ιδιαίτερα έντονα στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Δείτε ΕΔΩ με ένα κλικ που βρέχει τώρα

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Αριέλ: «Δείχνει τα δόντια της» στην Εύβοια

Κακοκαιρία Αριέλ: Νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Κίνηση: Χάος στους δρόμους της Αθήνας λόγω κακοκαιρίας Αριέλ