ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Για μια εβδομάδα «καλοκαίρι»

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Για μια εβδομάδα «καλοκαίρι»
Η πρόγνωση για το επόμενο διάστημα
Eurokinisi

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για «θερμή εισβολή» κατά το χρονικό διάστημα 14-21 Δεκεμβρίου

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σε δημοσίευσή του στο Facebook αναφέρθηκε στην εξέλιξη του καιρού το επόμενο διάστημα κάνοντας λόγο για «θερμή εισβολή».

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στις 13-14 Δεκεμβρίου θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά, στη συνέχεια μια «θερμή εισβολή» θα έρθει στην Ελλάδα.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η αναλογική πειραματική εκτίμηση έπεσε «μέσα» στην πρόγνωση από τις 30 Νοεμβρίου έως σήμερα, όπως αναμένει αν θα πέσει μέσα και στη συνέχεια.

Ακόμη, σχολίασε ότι το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη θα δώσει «χαρά στους... χιονόφιλους».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Η αναλογική μηνιαία πειραματική εκτίμηση για τον μήνα Δεκέμβρη 2022, όχι μόνο καλά κρατεί (καθώς εκτός από κατά τόπους αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στις 13-14 Δεκεμβρίου) δείχνει τώρα να επιβεβαιώνεται και για το διάστημα 14-21 Δεκεμβρίου, όπου το σύνολο των παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων συμφωνούν πλέον ότι αυτή τη φορά βαδίζουμε σε μια «θερμή εισβολή» (πορτοκαλί χρώματα πάνω από την περιοχή μας) για το παραπάνω χρονικό διάστημα!

Το σημαντικότερο είναι ότι η αναλογική ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ εκτίμηση όλα τα παραπάνω τα «εντόπισε» από τις 30 Νοέμβρη, δείχνοντας την εξέλιξη για 17 ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!
Για να δούμε αν θα επαληθευθεί και στη συνέχεια και δώσει χαρά στους...χιονόφιλους της μετεοπαρέας μας το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη! Οπως κι εσείς έτσι κι εγώ έχω μεγάλη αγωνία!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

Ο καιρός της Παρασκευής (9/12) από τον Σάκη Αρναούτογλου

Με αρκετή συννεφιά σε ολόκληρη τη χώρα θα ξεκινήσει ο καιρός της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί θα έχουμε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη τοπικές μπόρες, ενώ στη Δυτική Ελλάδα θα έχουμε διαστήματα ηλιοφάνειας και προς την Ηπειρο καταιγίδες.

Από το μεσημέρι και μετά τα ανοίγματα του καιρού θα είναι μεγαλύτερα από Θεσσαλία έως και Πελοπόννησο, ενώ στη Θράκη θα παραμείνουν τα φαινόμενα. Στα ΒΔ επίσης της χώρας θα έχουμε μικρής διάρκειας και ένταση το απόγευμα.

Αργά το βράδυ στα ΒΔ θα έχουμε περισσότερες βροχές, όπως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-5 στο Ιόνιο και στο ανατολικό Ιόνιο θα ενισχυθούν φθάνοντας τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα είναι ανοιξιάτικος φτάνοντας τους 19 βαθμούς στα κεντρικά, τους 18 στο Ιόνιο και τους 13-14 στα βόρεια.

Στην Αττική το πρωί θα έχουμε το πρωί έντονη συννεφιά και στη συνέχεια ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ομίχλη το πρωί και συννεφιές με πρόσκαιρα ανοίγματα, αλλά το βράδυ θα έχουμε βροχές. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς.

Το Σάββατο, συννεφιές θα καλύψουν την χώρα και θα έχουμε βροχές στα ΒΔ της χώρας με τον νοτιά να φτάνει τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 17 βαθμούς στα κεντρικά και 15 στα βόρεια.

Την Κυριακή θα έχουμε επιδείνωση σε όλη τη δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία στους 17 βαθμούς στα κεντρικά, στους 20 στα νότια και στους 10 στα ΒΔ.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος εκτός από τα δυτικά όπου θα έχουμε νέο μέτωπο με βροχές. Η θερμοκρασία στους 12 βαθμούς στα κεντρικά, στους 13 στα δυτικά και στους 15 στο Αιγαίο.

Την Τρίτη η αστάθεια θα μεταφερθεί στα ΝΑ της Ελλάδας όπου θα έχουμε καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία στους 11 στα κεντρικά, στους 13 στο Ιόνιο και στους 8 στα βόρεια.

Σάκης Αρναούτογλου: Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Διαβάστε επίσης:

Μερομήνια: Έρχονται «λευκά» Χριστούγεννα-Τι καιρό θα κάνει τις γιορτές