ΕΛΛΑΔΑ

Νέες συλλήψεις και προσαγωγές Ρομά από καταυλισμούς στη Δυτική Αττική

Νέες συλλήψεις και προσαγωγές Ρομά από καταυλισμούς στη Δυτική Αττική

Νέες αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σήμερα σε καταυλισμούς Ρομά στη Δυτική Αττική.

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές των Νεόκτιστων και άλλων οικισμών του Ασπροπύργου καθώς και στο Μενίδι, με σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Όπως ανακοινώνει η ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής/Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ο.Π.Κ.Ε., της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Ε.Κ.Α.Μ. καθώς και με τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης :

  • πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε -8- οικίες,
  • προσήχθησαν -15- άτομα και
  • συνελήφθησαν -6- άτομα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απείθειας, κλοπής, καθώς και των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και κανόνων που αφορούν στην οικοδομή.

Οι αστυνομικές δράσεις στην περιοχή συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη το βράδυ Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στην περιοχή του Ασπροπύργου, στα σύνορα με τη Φυλή, στην οδό Δυιλιστηρίων. Οι Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ που προσέγγισαν το σημείο, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Την ίδια ώρα, καιγόταν αυτοκίνητο στο λεωφόρο Παναγίας Φανερωμένης. Επεισόδια σημειώθηκαν και στα Μέγαρα, στον παράδρομο του 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού.

Για το θέμα που έχει προκύψει ρωτήθηκε στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Η δικαιοσύνη με τη στήριξη όλων των κρατικών αρχών διερευνά το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου. Σύντομα θα έχουμε πλήρη εικόνα. Δεν δικαιολογεί όμως πράξεις βίας και ανομίας σε όσους επιδίδονται σε αυτές.

Όπως η πολιτεία δεν συγκαλύπτει τις ευθύνες κανενός δεν ανέχεται και συμπεριφορές που διασαλεύουν την τάξη και τη νομιμότητα. Δεν θα υπάρχει η παραμικρή ανοχή επιθετικών και βίαιων συμπεριφορών στα όργανα της τάξης. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους Ρομά. Η Ελλάδα έχει νόμους και κανόνες και κανείς δεν δικαιούται να εκφεύγει αυτών των νόμων και κανόνων. Δεν θα επιτρέψουμε συνθήκες βίας και ανομίας».

Σχετικές ειδήσεις

Πυροβολισμός 16χρονου: Διαφωνία εισαγγελέα - ανακριτή για προφυλάκιση

Πυροβολισμός 16χρονου Θεσσαλονίκη: Ρομά καίνε 20ευρα

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο