ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα
Eurokinissi

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με τον χειμώνα να κάνει την εμφάνισή του όλο και πιο έντονα - Ενισχυμένοι βοριάδες θα κάνουν αισθητό το κρύο από αύριο Τρίτη 31 Ιανουαρίου - Πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού με την κακοκαιρία να μην φεύγει για τα καλά αλλά να παραμένει φέρνοντας ψυχρές μάζες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου μέσα στο επόμενο 24ωρο θα υπάρξει ενίσχυση των βοριάδων σε πολλές περιοχές της χώρας, με το κρύο να γίνεται ακόμα πιο αισθητό. Το βόρειο ρεύμα που έρχεται θα κρατήσει για αρκετές ημέρες ενώ θα δούμε χιόνια ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, τοπικά.

Η Αττική θα έχει το πρωί της Τρίτης 31/01 συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη. Από το το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει ωστόσο κάποια τοπικά σύννεφα αστάθειας, δεν αποκλείεται να αφήσουν κάποια ασθενή βροχή στα βορειοδυτικά ορεινά. Προς το βράδυ θα έχουμε λίγα σύννεφα, τοπικά αυξημένα.

Ο βοριάς θα είναι πιο ενισχυμένος στα βόρεια και ανατολικά στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 4 με 11 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα έχει νωρίς το πρωί κάποια αρκετά πυκνή συννεφιά, η οποία δεν αποκλείεται να δώσει κάποια ασθενή τοπική βροχή. Μέχρι και το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει με αρκετό ήλιο, ενώ το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά.

Ο άνεμος θα είναι βαρδάρης, θα πνέει στα 6 με 7 μποφόρ με αποτέλεσμα να κάνει το κρύο ακόμα πιο αισθητό, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 4 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Φτάνοντας στην Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου ψυχρές αέριες μάζες α κατεβαίνουν προς τη χώρα μας από τα βόρεια, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποιος χιονιάς, παρά μόνο κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ανατολικά και στα βόρεια.