ΚΑΙΡΟΣ

Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Έρχονται χιόνια στην Αττική - Πότε και πού θα το στρώσει

Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Έρχονται χιόνια στην Αττική - Πότε και πού θα το στρώσει
Eurokinisi

«Καμπανάκι» Μαρουσάκη για χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Στα λευκά αναμένεται να «ντυθεί» για πρώτη φορά φέτος το κέντρο της Αθήνας με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για έντονη χιονόπτωση ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα του λεκανοπεδίου της Αττικής, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως ο καιρός αλλάζει δραματικά, αφήνοντας πίσω τις υψηλές θερμοκρασίες. Το θερμόμετρο θα πέσει στο μηδέν και οι πρώτες νιφάδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια προάστια από το μεσημέρι της Κυριακής. Για την αλλαγή του καιρού μίλησε στο Newsbomb.gr o μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζοντας πως «η χιονόπτωση θα ξεκινήσει από την Κυριακή το μεσημέρι στα βόρεια προάστια και μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα χιονίζει σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Θα δούμε χιόνια μέχρι και το κέντρο».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η επικίνδυνη κακοκαιρία που θα φέρει «πολλά χιόνια» θα κρατήσει μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι. Ωστόσο, η ένταση των χιονοπτώσεων παραμένει άγνωστη καθώς αυτή θα «κλειδώσει» τις επόμενες ώρες που θα έχουν σταθεροποιηθεί να προγνωστικά μοντέλα.

Αναλυτικότερα, ο κος Μαρουσάκης γνωστοποίησε ότι στα βόρεια προάστια τις προσεχείς ημέρες θα το στρώσει και θα επικρατήσει έντονο κρύο. Ενώ διευκρίνισε ότι «θα χρειαστούμε νεότερα στοιχεία για το πόσο θα διαρκέσει και τι ένταση θα έχει».

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη που κάνει λόγο για επικίνδυνη κακοκαιρία, η οποία βρίσκεται προ των πυλών

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Με τα προγνωστικά στοιχεία που επεξεργαζόμαστε να έχουν πλέον σε έναν αρκετά καλό βαθμό σταθεροποιηθεί, είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κακοκαιρία που αναμένουμε και να εντοπίσουμε τις περιοχές που χρειάζεται να δείξουμε προσοχή.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Το σημαντικότερο κύμα της κακοκαιρίας το αναμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα με Τρίτη περίπου ( για παρακάτω αν και υπάρχουν ενδείξεις για συνέχιση της κακοκαιρίας κατά κύματα, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε αναλυτικότερα στοιχεία και θα το εξετάσουμε τις επόμενες ημέρες) . Αυτό το κύμα θα φέρει πολλά και επικίνδυνα χιόνια, ισχυρές βροχές - καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, τσουχτερό κρύο αλλά και ισχυρό παγετό που προς τα βόρεια τοπικά ενδέχεται να είναι και ολικός ( θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο ) .

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΣ

τον χάρτη που ακολουθεί επισημαίνουμε τις περιοχές με τον πιο "βαρύ" καιρό και που πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα.

ΠΕΡΙΟΧΗ I

Σε αυτή την περιοχή τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ακόμη και σε θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές και οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες. Όπου δεν χιονίσει θα σημειωθεί χιονόνερο ή εναλλαγές χιονόνερου - χιονιού. Είναι πολύ πιθανό εξαιτίας της έντονης ατμοσφαιρικής αστάθειας οι χιονοπτώσεις να λαμβάνουν τη μορφή χιονοκαταιγίδων που σημαίνει θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα και ηλεκτρικές εκκενώσεις.

ΠΕΡΙΟΧΗ II

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σε αυτόν τον τομέα θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές - καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες - παραθαλάσσιες εκτάσεις, οι πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινά ημιορεινά ( στην Κρήτη πιθανόν και πιο χαμηλά ) που και εδώ είναι πολύ πιθανόν να λαμβάνουν τη μορφή χιονοκαταιγίδας καθώς και οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες. Φαινόμενα (βροχές - χιόνια) θα συναντήσουμε σαφώς και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, αυτά όμως θα έχουν μικρότερη ένταση και διάρκεια.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή και παραμένουμε διαρκώς ενημερωμένοι.Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για Aegean Snow Effect

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε σε νεότερη ανάρτησή του για χιονοπτώσεις και στα πεδινά για την Κυριακή, στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας.

Ο μετεωρολόγος, εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια τι είναι το Aegean Snow Effect, δηλαδή το φαινόμενο της λίμνης του Αιγαίου, το οποίο και θα φέρει τις πυκνές χιονοπτώσεις την Κυριακή ακόμα και μέσα στην Αθήνα.

Δείτε και το βίντεο με την αναλυτική πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου και όλα όσα λέει για τις χιονοπτώσεις και στην Αθήνα:

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχεται έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Τι θα γίνει με τα χιόνια στην Αττική

Αρναούτογλου: Πυκνές χιονοπτώσεις σε Εύβοια, Αττική και Βοιωτία την Κυριακή

Μαρουσάκης: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών - Έρχονται χιόνια, καταιγίδες και παγετός