ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Από τη ζέστη στα χιόνια κάτω από τα 800 μέτρα μετά τις 25 Μαρτίου

Σάκης Αρναούτογλου, καιρός
Glomex/ΕΡΤ

Όπως αναφέρει πιο συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου, ο καιρός αλλάζει και έτσι θα έχουμε ισχυρούς νοτιάδες, με χιονοπτώσεις αρχικά στις ορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Όπως αναφέρει πιο συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου, ο καιρός αλλάζει και έτσι θα έχουμε ισχυρούς νοτιάδες, με χιονοπτώσεις αρχικά στις ορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Την Τρίτη, όμως θα σημειωθούν έντονες βροχές και χιόνια ακόμη και κάτω από τα 800 μέτρα ενώ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη δεν αποκλείεται να έχουμε και παγετό ακόμη και στα κεντρικά και βόρεια πεδινά.

Πιο συγκεκριμένα, για την Πέμπτη αναμένεται από το πρωί βροχή στη Θράκη και όσο πάμε δυτικότερα θα επικρατήσουν συννεφιές. Στο Αιγαίο θα έχουμε ηλιοφάνεια και στα βόρεια της Κρήτης τοπικές βροχές.

Από το μεσημέρι και μετά τα σύννεφα θα γίνουν λιγότερα και στις βόρεις και ανατολικές περιοχές θα έχουμε τοπικές μπόρες, όπως και στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα κεντρικα, στους 20 στο Ιόνιο και στους 12 με 15 στα βόρεια ορεινά.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια, αλλά και συννεφιές. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Συννεφιά θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη και μέσα στη μέρα θα έχουμε ήλιο αλλά στα ορεινά πρόσκαιρες βροχές. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.

Την Παρασκευή θα έχουμε σχεδόν παντού ηλιοφάνεια και τοπικές μπόρες στην Κρήτη, ενώ το Σάββατο 25η Μαρτίου θα έχουμε παντού «καταπληκτικές συνθήκες». Ηλιοφάνεια και ίσως μόνο στα βόρεια σύνορα να έχουμε ένα πέρασμα με διάσπαρτες μπόρες.

Την Κυριακή θα έχουμε επίσης καλό καιρό και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου θα έχουμε κάποιες μπόρες. Τη Δευτέρα το πρωί ηλιοφάνεια και ζέστη και από το απόγευμα και μετά θα επιδεινωθεί αρχικά από τα δυτικά και τη βόρεια Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου για τις χιονοπτώσεις της Τρίτης