ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Πότε εξασθενούν οι βοριάδες - Βελτιώνεται ο καιρός την Τετάρτη

Σάκης Αρναούτογλου: Πότε εξασθενούν οι βοριάδες - Βελτιώνεται ο καιρός την Τετάρτη
Glomex

Καιρός: Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για την Τετάρτη 29 Μαρτίου από τον Σάκη Αρναούτογλου

Αισθητή ήταν η πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου κυρίως στη βόρεια και δυτική Ελλάδα, ενώ στην Αττική και τα πιο νότια τμήματα της χώρας η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά από το βράδυ της Τρίτης.

Οι θυελλώδεις βοριάδες που επικρατούν στο σύνολο της χώρας αναμένεται να εξασθενήσουν από τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, οπότε και σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου πρόκειται να κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές συννεφιές τοπικά.

Κάποιες τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία τα ξημερώματα της Τετάρτης θα πέσει ακόμα και υπό το μηδέν, με τα θερμόμετρα λίγο πριν την ανατολή του ήλιου να δείξουν ακόμα και -4 με -5 στο ορεινό ημιορεινό κομμάτι της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρει ο έμπειρος προγνώστης καιρού, η θερμοκρασία θα ανέβει, με την σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων προς το μεσημέρι και αργότερα μέχρι και τους 14 με 15 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Σε ο,τι αφορά την Αττική, αναμένουμε ηλιοφάνεια με καλή διαύγεια και ορατότητα, λίγες τοπικές αραιές συννεφιές και τη νύχτα ξαστεριά.

Οι άνεμοι στην αρχή της ημέρας θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία όμως εξασθένηση, και η θερμοκρασία στους 7 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα κυριαρχήσει λιακάδα, από την αρχή της ημέρας, με κάποια σύννεφα κυρίως στις ορεινές περιοχές της περιφέρειας, και ξαστεριά το βράδυ.

Ο βαρδάρης ίσως φτάσει και τα 7 με 8 μποφόρ στα ανοιχτά του Θερμαϊκού αλλά προς το μεσημέρι και μετά θα αρχίσει να εξασθενεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 5 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Νέα βαρομετρικά χαμηλά στην περιοχή της Μεσογείου αναμένεται να κάνουν τον καιρό αρκετά πιο βροχερό την επόμενη βδομάδα.