ΚΑΙΡΟΣ

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr - Κακοκαιρία Ιλίνα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πού θα χιονίσει

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr - Κακοκαιρία Ιλίνα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πού θα χιονίσει
Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα και αύριο με καταιγίδες.
Intime News

Κακοκαιρία Ιλίνα: Εν αναμονή της κακοκαιρίας Ιλίνα βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της χώρας - O Μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για την επιδείνωση του καιρού 

Σε ετοιμότητα για το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ilina» έχουν τεθεί οι κρατικές αρχές με τους μετεωρολόγους και την ΕΜΥ να προειδοποιεί ότι το πιο επικίνδυνο «πέρασμα» των καταιγίδων αναμένεται τις επόμενες ώρες σε περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής Μακεδονίας και τη Θεσσαλονίκη.

O Μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που βρίσκεται σε ισχύ για σήμερα και αύριο.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικά χαλαζοπτώσεις, σε αρκετές περιοχές εκτός όμως της Αττικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο για σήμερα Δευτέρα (3/4) «είναι σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η Αττική όμως δεν είναι στο έκτακτο, να μην περιμένει ο κόσμος πλημμύρες, σήμερα το απόγευμα θα βρέξει θα έχει πρόσκαιρη καταιγίδα».

«Οι περιοχές της κεντρικής χώρας κυρίως Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη που είναι και οι περιοχές που έχει βγει το 112 θα έχουν έντονα φαινόμενα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι έντονα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανόν τοπικά χαλαζοπτώσεις στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ένα δεύτερο πέρασμα θα έχει με καταιγίδες σε Νότια Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη. Μέχρι το μεσημέρι θα συνεχιστεί ο έντονος βροχερός καιρός σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης», είπε ο κ. Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

Από την κακοκαιρία δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις «Θα χιονίσει στα ορεινά της κεντρικής και της Βόρειας χώρας, καλές χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά της Πίνδου και της Δυτικής Μακεδονίας», ανέφερε.

«Η θερμοκρασία από σήμερα θα σημειώσει πτώση. Η Αθήνα θα φτάσει μέχρι και το Σάββατο 23 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη θα έχει 16-17 βαθμούς Κελσίου», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον καιρό του Πάσχα ανέφερε: «Δεν έχουμε ακόμα στοιχεία αλλά φαίνεται ότι δεν θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες όπως είχαμε, δηλαδή 23-24 βαθμούς μέχρι τις αρχές της μεγάλης εβδομάδας δεν θα έχουμε».

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία και στην Αττική

Το μεσημέρι της Δευτέρας (3/4), δυνατή βροχή έπεσε σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο. Στα δυτικά και τα βόρεια προάστια της Αττικής η καταιγίδα ήταν ισχυρή, αλλά μικρή σε διάρκεια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, τα φαινόμενα αναμένεται να γίνουν πιο έντονα στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι πρώτες βροχές, πάντως, έπεσαν από τη Δευτέρα.

Μηνύματα του 112 σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα και Πιερία

Νωρίτερα σήμερα το 112 έχει ηχήσει σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας , προειδοποιώντας τους πολίτες για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Την ίδια ώρα, το μεσημέρι της Δευτέρας (3/4), η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, αναφέροντας τις περιοχές όπου αναμένονται ισχυρές βροχές, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι.

Αναλυτικά:

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-04-2023/1200 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία "ILINA" προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας σήμερα Δευτέρα (03-04-2023) και αύριο Τρίτη (04-04-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους τοπικά θυελλώδεις στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά:

Α. Για σήμερα Δευτέρα (03-04-2023) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται

α) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Επισημαίνεται ότι μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στην κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

β) από αργά το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και

γ) τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Β. Για αύριο Τρίτη (04-04-2023) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά διαστήματα

α) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

β) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και

γ) τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.

Τοπικά θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν

α) σήμερα Δευτέρα (03-04-2023) στο ανατολικό Αιγαίο και

β) τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (04-04-2023) στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Μήνυμα του 112 σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

Μηνύματα από το 112 έλαβαν στα κινητά τους πολίτες που κατοικούν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Ημαθίας και της Πέλλας ενόψει της επέλασης της κακοκαιρία «Ilina».

Συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από το μεσημέρι στις παραπάνω περιοχές.

Για αυτό τον λόγο οι πολίτες καλούνται να περιοριορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σχετικές ειδήσεις