Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Τετάρτη, 24 Απριλίου
23
3bf
Ταχ. Ανέμου
50%
Υγρασία
06:36
Ανατολή
20:09
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός ΤΩΡΑ: Όλη η Αθήνα στο... μάτι του κυκλώνα «Ζήνων» (pics+vids)

Newsbomb

Καιρός ΤΩΡΑ:Μετά τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το βράδυ της Πέμπτης (16/11/2017) την Αθήνα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε όλη την Αττική, νέο κύμα κακοκαιρίας «χτυπά» από τις 10:00 το πρωί το Λεκανοπέδιο.

Ήδη, έχει να ξεκινήσει να βρέχει σε πολλές περιοχές του νομού, ενώ οι προβλέψεις αναφέρουν ότι τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Δείτε βίντεο από την Κηπούπολη που έστειλε αναγνώστης του Newsbomb.gr:

Φωτογραφία από τον Πειραιά που έστειλε αναγνώστης του Newsbomb.gr:

IMG 3873 1

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες πιο πάνω, στη gallery του Newsbomb.gr

Στο μεταξύ, χθες (16/11/2017) οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια, από όλη σχεδόν την Αττική, και κυρίως από Γλυφάδα, Βούλα, Λεωφόρο Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης, Κυψέλη, κέντρο Αθήνας, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Αχαρνές.

Μάλιστα, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας, ενώ διακοπή της κυκλοφορίας υπήρξε και στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Κλειστά τα σχολεία της Αττικής

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή (17/11/2017) όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με αυτό, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν τη χώρα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

- Την Παρασκευή (17-11-2017) πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας).

- Το Σάββατο (18-11-2017) αρχικά όλη η χώρα, εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά (εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).

- Την Κυριακή (19-11-2017) πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.