ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (pics+vid)

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (pics+vid)
Δείτε τους αναλυτικούς χάρτες
EUROKINISSI

Καιρός | Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία - Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα - Δείτε τους αναλυτικούς χάρτες της ΕΜΥ

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης σε πολλές περιοχές της χώρας. Καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν την Τρίτη και στην Αθήνα.

Τη Δευτέρα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα της απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ασυνήθιστα ψυχρές για την εποχή αέριες μάζες θα κατακλύσουν μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Δείτε τους αναλυτικούς χάρτες της ΕΜΥ:

Αναλυτικότερα, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 19, στην κεντρική Ελλάδα από 9 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, στρεφόμενοι κατά τη διάρκεια της ημέρας σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση για όλη την χώρα

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου από τα δυτικά που μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόνησσος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις, στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ που από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και στα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά στην Κρήτη αυξημένες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ που από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 και από το απόγευμα στα νότια έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε επίσης:

Serial killer Κύπρος: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις - Σε παιδί ανήκει η σορός της δεύτερης βαλίτσας

Τροχαίο - ΣΟΚ για Έλληνα τραγουδιστή: Εσπευσμένα στην Εντατική - Κρίσιμη η κατάστασή του (pics)

Σχετικές ειδήσεις