Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Πέμπτη, 28 Μαρτίου
23
3bf
Ταχ. Ανέμου
47%
Υγρασία
06:15
Ανατολή
18:44
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Σοβαρή επιδείνωση με καταιγίδες και σφοδρούς νοτιάδες -Πού χρειάζεται προσοχή

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο - Ποιες περιοχές επηρεάζονται - Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού το Σάββατο (11/12) σε αρκετές περιοχές. Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν σε όλα τα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα τις πρωινές ώρες ενώ πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα. Μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου οι βροχές στη δυτική Ελλάδα θα δυναμώσουν.

Τονίζει, μάλιστα, πως πρέπει οι κάτοικοι περιοχών της δυτικής Ελλάδας να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν πλημμύρες, αφού θα δεχτούν για ακόμη μια φορά αρκετό νερό σε ήδη κορεσμένα εδάφη. Την ίδια ώρα, μεγάλος είναι ο κίνδυνος για απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων, ποταμών και κατολισθήσεων.

Την Πέμπτη (9/12), τα δυτικά τμήματα θα έχουν συννεφιές από το πρωί οι οποίες αναμένεται να δώσουν κάποιες τοπικές μπόρες. Από το ύψος της Θεσσαλονίκης μέχρι και τον Έβρο, την ανατολική και κεντρική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την ανατολική Πελοπόννησο αλλά και την Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Σύννεφα θα υπάρχουν στις Κυκλάδες, από τη Λήμνο μέχρι και το Καστελόριζο και στην Κρήτη.

Μετά το μεσημέρι, στα δυτικά θα γίνει ακόμα πιο άστατος ο καιρός, με περισσότερες βροχές και καταιγίδες κυρίως στο βορειοδυτικό κομμάτι. Οι βροχές θα κινηθούν και ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας.

Η Αττική, αρχικά θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους από το μεσημέρι και μετά. Όσο πιο ανατολικά και νότια ίσως σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια ενώ σταδιακά μέχρι το απόγευμα τα σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Άφαντο το «χρυσό» δελτίο Τζόκερ – Σε απόγνωση ο υπερτυχερός

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Έπεσε στο κενό ενώ επιδιόρθωνε κεραία στην ταράτσα - Νεκρός 65χρονος

Κρούσματα σήμερα: 5.899 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 81 θάνατοι και 709 διασωληνωμένοι