Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ethiopian Airlines: Αυτός είναι ο Έλληνας που σώθηκε από θαύμα (vids)

Newsbomb

Ethiopian Airlines | Έλληνας: Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία, Σπύρος Πατάγιας, επιβεβαίωσε την Κυριακή (10/03/2019) ότι μεταξύ των ατόμων που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το μοιραίο Boeing 737 ΜΑΧ της Ethiopian Airlines που συνετρίβη περίπου 50 χλμ. νοτίως της Αντίς Αμπέμπα υπήρχε κι ένας Έλληνας, ο οποίος φαίνεται πως είχε... Άγιο, καθώς δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αντώνη Μαυρόπουλου πιο πάνω στην gallery του Newsbomb.gr

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Πατάγιας είπε πως επρόκειτο για έναν υπάλληλο του ΟΗΕ, τον Αντώνη Μαυρόπουλο, ο οποίος στάθηκε τυχερός και δεν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος που κατέπεσε το πρωί της Κυριακής.

«Έχασα γνωστούς που συνεργαζόμασταν στον ΟΗΕ», είπε ο κ. Μαυρόπουλος στον Alpha. «Δεν επιβιβάστηκα και σώθηκα», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, το γεγονός ότι καθυστέρησε δύο λεπτά κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα, ήταν εκείνο που ουσιαστικά τον έσωσε, αφού δεν κατάφερε να επιβιβαστεί στη μοιραία πτήση.

Όταν ο ίδιος επιχείρησε να επιβιβαστεί τρεις ώρες αργότερα σε άλλη πτήση προκειμένου να αναχωρήσει από την πρωτεύουσα της Αντίς Αμπέμπα, οι υπηρεσίες ασφαλείας του αεροδρομίου δεν του το επέτρεψαν, επειδή επρόκειτο για τον μοναδικό επιβάτη που δεν επιβιβάστηκε στην πτήση που αγνοείτο ως εκείνη την ώρα και μάλιστα τον κράτησαν ως «ύποπτο».

«Μετά από μία ψευτοανάκριση δύο-τριών ωρών με άφησαν», είπε και επιβιβάστηκε εν τέλει σε άλλο αεροπλάνο.

Την ίδια στιγμή, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Ethiopian Airlines, μετέδωσε την είδηση ότι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Boeing 737 MAX, είχε αναφέρει προβλήματα και είχε ζητήσει άδεια επιστροφής και προσγείωσης του αεροπλάνου στον αερολιμένα της Αντίς Αμπέμπα.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή στο Reuters, στο μοιραίο Boeing των Αιθιοπικών επέβαιναν πολίτες από 35 χώρες.

Ειδικότερα, στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν, 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, 9 Αιθίοπες, 8 Ιταλοί, 8 Κινέζοι, 8 Αμερικανοί, 7 Βρετανοί, 7 Γάλλοι, 6 Αιγύπτιοι, 5 Ολλανδοί, 4 Ινδοί, 4 Σλοβάκοι, 3 Αυστριακοί, 3 Σουηδοί, 3 Ρώσοι, 2 Μαροκινοί, 2 Ισπανοί, 2 Πολωνοί, 2 Ισραηλινοί.

Επίσης στην πτήση επέβαινε ένας πολίτης από τις χώρες: Βέλγιο, Ινδονησία, Σομαλία, Νορβηγία, Σερβία, Τόγκο, Μοζαμβίκη, Ρουάντα, Σουδάν, Ουγκάντα και Υεμένη.

Τέσσερις επιβάτες της μοιραίας πτήσης ταξίδευαν με διαβατήρια του ΟΗΕ και οι εθνικότητες του, δεν έχουν διαπιστωθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας στην Αιθιοπία

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Έκτακτη ανακοίνωση της COSMOTE - Γιατί προειδοποιεί τους πελάτες της

Ασυγκράτητος ιερέας έκανε σεξ με 13 ενορίτισσές του - Ποια η αντίδραση της εκκλησίας;

Συντριβή Ethiopian Airlines - 157 νεκροί: Ο πιλότος ζήτησε άδεια επιστροφής αλλά δεν πρόλαβε