ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στο Πειθαρχικό οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ξανά στο Πειθαρχικό οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Αύριο ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης με τους 12 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Όπως φαίνεται λοιπόν θα συνεχιστεί η πειθαρχική διαδικασία κατά των φοιτητών οι οποίοι παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο με τις κατηγορίες της παρεμπόδισης της ομαλής λειτουργίας του πανεπιστημίου και συμπεριφορά που δεν συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος, σύμφωνα με το prismanews.gr.

Να υπενθυμιστεί ότι το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2011 στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της φοιτητικής κοινότητας ενάντια στο Νόμο Πλαίσιο.

Οι παρεμβάσεις των φοιτητών ήταν δυναμικές και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι φοιτητές του Φυσικού στο Ηράκλειο κατέλαβαν για μία εβδομάδα τη σχολή τους με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η διαδικασία της εξεταστικής για κάποια μαθήματα.

Ένα μήνα αργότερα , τον Οκτώβριο του 2011, φοιτητές του φυσικού συγκεντρώθηκαν στη γενική συνέλευση των διδασκόντων του τμήματος ζητώντας την πραγματοποίηση της εξεταστικής για τα μαθήματα που χάθηκαν, ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Καθηγητές καταγγέλλουν φοιτητές ότι τους κράτησαν ομήρους για ένα περίπου 24ωρο στην αίθουσα συνεδριάσεων με αποτέλεσμα να ζητηθεί στη συνέχεια η παραπομπή τους στο πειθαρχικό.