ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικό το κλίμα στην Κορέα

Πολεμικό το κλίμα στην Κορέα
Η κορεατική χερσόνησος οδηγείται στο χείλος του πολέμου εξαιτίας των ενεργειών της Νοτίου Κορέας, προειδοποίησε η Πιονγιάνγκ...

Η κορεατική χερσόνησος οδηγείται στο χείλος του πολέμου εξαιτίας των ενεργειών της Νοτίου Κορέας, προειδοποίησε η Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

Νωρίτερα το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN, μετέδωσε ότι στο νησί που βομβαρδίστηκε χθες από τη Βόρειο Κορέα, εντοπίστηκαν τα πτώματα δύο πολιτών, ανεβάζοντας έτσι τον απολογισμό της επίθεσης στους τέσσερις νεκρούς.

Χθες έγινε γνωστό ότι δυο νοτιοκορεάτες στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και πάνω από δεκαπέντε στρατιώτες και πολίτες τραυματίστηκαν.

Εν τω μεταξύ σε μία κίνηση στήριξης της Σεούλ από τις ΗΠΑ, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «USS George Washington» κατευθύνεται προς την κορεατική χερσόνησο για να λάβει μέρος σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα.

Την ίδια ώρα η Κίνα και οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν σήμερα στη διατήρηση της «ειρήνης και της σταθερότητας» και στην επιδίωξη της αποπυρηνικοποίησης στην Κορεατική χερσόνησο, καθώς και την επανάληψη το συντομότερο των εξαμερών διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος.

Ροή Ειδήσεων